| Afgelastingen

header5

Wedstrijdverslag Schijndel JO8-2 - SCMH JO8-1                                                                             16/03/2019

 

SCMH verslaat Schijndel met grote cijfers

In een wedstrijd die moeizaam op gang kwam, versloeg SCMH vandaag Schijndel. In een kletsnatte wedstrijd overtuigde ze vooral de tweede helft. Toen eenmaal het net werd gevonden, liepen ze uit naar een grote score. Eindstand 1 – 8.

Het leek meer op herfst dan lente. Maart roert zijn staart. Veel wind en regen op Sportpark De Molenheide. Ondanks het slechte weer was het veld prima, maar de harde wind was erg lastig. Het was de eerste wedstrijd voor onze nieuwe aanwinst, Daan Jansen. Hij stond zijn mannetje en deed direct goed mee. Ondanks het betere spel van SCMH kwamen ze toch op achterstand. Een inzet van Schijndel werd eerst nog goed gestopt door Sem, maar werd in de rebound binnen gewerkt. De gelijkmaker liet lang op zich wachten.

Er waren kansen genoeg, maar net het laatste zetje ontbrak. Uiteindelijk was het Djayno die de stand op gelijke hoogte bracht. Na een goede assist werkte hij de bal in de goal. Dat was net het zetje wat SCMH nodig had. Ze gingen een tandje hoger voetballen. Tijn en Seth waren dicht bij een goal. Er werd goed druk gezet wat al snel de 1-2 opleverde van Damon.

SCMH ging steeds beter voetballen. Het team raakt beter op elkaar ingespeeld. De 1-3 volgde op een aanval waarbij de bal mooi door het team werd overgespeeld. De goal kwam op naam van Daan van der Hagen. Mooi om te zien hoe de goal door het hele team werd gevierd. De 1 -4 was de mooiste van de wedstrijd. Damon maakte een gave schaar aan de zijlijn, draaide naar binnen en schoot de bal in de verre kruising! Daarmee was het verzet van de thuisclub gebroken. Djayno scoorde vervolgens door de onderkant van de lat.

De goals daaropvolgend werden ok weer door Djayno en Damon binnengewerkt. Ze scoorden allebei drie keer vandaag. Bij de stand 1 – 7 was het toch echt gedaan met Schijndel. Het slotakkoord was voor Ties. Hij scoorde fraai in de verre hoek. Eindstand: 1-8. Leuk gevoetbald vandaag, het was een echte teamprestatie. Volgende week thuis tegen Avestijn.

 

23 maart:

Op deze bewolkte zaterdagochtend mocht SCMH   JO11-2 het thuis opnemen tegen FC Uden.

Tijdens deze wedstrijd lieten onze jongens zien dat ze door goed samen te werken een fanatiek team zijn. Ze wisten de bal vele malen op het terrein van onze tegenstanders te krijgen en hadden veel schoten op goal. Helaas wisten ze niet alle ballen in het net te krijgen. Gelukkig wist Gijs na een aantal mooie kansen de bal uiteindelijk toch in de goal te schieten 1-0. Na 10 minuten raakte de keeper van onze tegenpartij geblesseerd en werd ze gewisseld.

Het lukte FC Uden ook om een aantal keren op onze goal te schieten. Maar Axel stond goed te keepen en FC Uden kreeg de bal niet in onze goal geschoten. Doordat Tijs, Jorn en Finn het achterveld goed dicht hielden konden zij de bal vaak via Sem of Luuk naar voren te spelen. Sem schoot een lange bal op Teun en deze kon de 2-0 in schieten. Daarna kon Teun de bal naar Sem schoten en hij maakte de 3-0.

We kregen ook een aantal corners maar wisten deze helaas niet af te maken. Maar Luuk wist vanuit een corner Niek goed aan te schieten en deze maakt met een mooie lob 4-0. FC Uden maakte kort hierop de 4-1. Maar Finn kon met een harde uithaal de bal in de goal knallen 5-1. FC Uden bleef volhouden en maakte 5-2. Vanuit een corner van Gijs kwam de bal bij Finn en hij maakte de 6-2.

Net voor het einde wist Jorn via een hard schot de bal naar Luuk te spelen en kreeg Luuk een mooie kans, maar helaas ging deze net naast. Het was een mooie wedstrijd, die door goed samenspel een mooie overwinning heeft opgeleverd.

 

Blauw Geel ‘38 JO11-3 SCMH JO11-1

De jongens hadden er weer zin in na een paar weken verplichte rust gehad te hebben op de zaterdag. We begonnen de wedstrijd meteen goed met twee grote kansen die helaas net gemist werden. Uiteindelijk wisten we na mooi tikkie takkie voetbal van middenveld naar aanval Luuk te vinden die de 0-1 maakte.

Kort daarna vergrootte we de voorsprong door Liam na een goede pass van Ferm 0-2. De blauw gele jongens kwamen door onze goede verdedigend voetbal niet dicht bij onze goal. Daardoor drukte wij mooi door en via een mooie actie van Mees naar Luuk maakte Edje van Blauw Geel de 0-3 zelf. Bijna wisten we onze 4e van de wedstrijd te maken door een goede kans van Liam die vrij voor de goal kwam maar net langs de palen schoot.

Het antwoord kwam van de Veghelse jongens die de 1-3 maakte door goede redding van Ruben in 1e instantie maar uiteindelijk belande hij toch in het netje.
Ruststand 1-3.

We begonnen de tweede helft niet zoals we de eerste helft voetbalde en dat werd afgestraft door een tegen goal die te gemakkelijk weg gegeven werd 2-3.
Blauw Geel had het gevoel dat ze de aansluiting gevonden hadden maar Niels en Lars werkte alles achterin lekker weg.

En weer werden we een handje geholpen deze keer door de goalie van Blauw Geel die voor de 2-4 zorgde. En daar bleef het niet bij want de 2-5 kwam van Nuno met een schot in de korte hoek. SCMH voetbalde lekker door en werd beloond met een schot van Mees die de 2-6 op het scorebord aantekende. Uiteindelijk werd de schade voor de thuis ploeg nog groter door de 2-7 die van de voet van Joost kwam. Dit was de eindstand.

We gingen terug naar Mariaheide met de verdiende 3 punten. Jongens allemaal hard gewerkt en goed gevoetbald!

Esteria JO9-3  - SCMH JO9-1

De voorbode was niet goed. Shirts en ballen waren vergeten. Tom had last van zijn voet en Teun was zwak en misselijk. Maar het weer was prettig, het veld zag er goed uit, dus we zouden ze in Escharen eens een poepie laten ruiken. De wedstrijd begon matig voor ons met een snelle goal voor de tegenstanders. Binnen de minuut was het 1-0. Vervolgens golfde het spel op en neer met een mooi afstandsschot van Jurre als bekroning voor de inzet. 1-1.

Estria en SCMH zijn gelijkwaardig aan elkaar wordt al snel duidelijk. Na een bal op de paal voor de thuisspelers en een schot wat net naast gaat, lijken we op een gelijke ruststand af te gaan. Toch weet Noa vlak voor de eerste pauze toch nog een mooi doelpunt te maken na een oogstrelend samenspel met Jurre en Giel. Het spel blijft gelijkwaardig met over en weer kansen en reddingen. Mooie passes van Tom, schoten van Tijn en reddingen van Teun en Lana. SCMH weet het net het snelst te vinden. 1-3.

Helaas weten we het kleine overwicht niet vast te houden en komt Estria ernaast en erover. Met goed samenspel en harde schoten weten ze snel op voorsprong te komen. In korte tijd staat het ineens 4-3. Wat opbeurende woorden van de trainer zijn nodig om na de rust het goede spel weer op te pakken. Estria lijkt toch het snelst weer scherp te zijn. Het wordt 5-3. SCMH recht de rug en weet na enkele mooie kansen weer het net te vinden. Met een hard schot van Tijn komen we  weer in de buurt. 5-4.

Toch weet Estria het overwicht weer terug te krijgen en weten ze steeds vaker in de buurt van de verdedigers van SCMH te komen. Het wordt toch 6-4 voor Estria. Maar SCMH laat zich niet uit het veld slaan. Het spelbeeld wisselt weer en er zijn zeker kansen om nog gelijk te spelen. Meerdere aanvallen stuiten echter op de goede keeper van de tegenstanders. Het slot akkoord is dan toch echt voor Estria. De eindstand is 7-4 van een wedstrijd die zeker kansen had op meer voor SCMH. 

 

Wedstrijdverslag SCMH JO8-1 – Avesteyn JO8-1                                                                            24/03/2019

SCMH wint ook met ruime cijfers van Avesteyn

SCMH is in vorm. Won het vorige week van Schijndel, vandaag was Avesteyn aan de beurt. In de winterstop maakte de twee opponenten er in de zaal nog een spannende wedstrijd van, vandaag was SCMH veel beter. Eindstand: 10 – 4.

 

In aanloop naar de belangrijke bekerwedstrijd tegen Avanti, begon SCMH de wedstrijd goed. Vanaf het begin werd er goed gewerkt en de tegenstander onder druk gezet. Dit leidde al snel tot de openingstreffer van Damon. SCMH maakte het Avesteyn met goed positiespel erg moeilijk maar kon niet voorkomen dat de Dinthernaren gelijk maakte. In eerste instantie stopte Sem nog de bal, maar in de rebound was het toch raak.

De tegentreffer bracht SCMH niet uit haar spel. En als er dan een tegenaanval was, zorgde ‘stofzuiger’ Daan van der Hagen er wel voor dat de aanval werd gestopt. Na een goede kans van Tijn was het weer Damon die zorgde voor de voorsprong. SCMH ging door op deze ingeslagen weg. Een goed spelende Tijn scoorde twee keer en Damon maakte een hattrick.

Met een 5 – 1 stand was de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg liet de teugels wat vieren waardoor er iets meer ruimte kwam voor Avesteyn. Zij maakte de 5 – 1 maar hebben geen moment het idee gekregen dat er vandaag iets te halen viel. Weer was het Damon die met een bekeken punter voor de 6 – 2 zorgde.

De mooiste aanval van de wedstrijd werd jammer genoeg niet bekroond met een doelpunt. Mooi combinatie voetbal van Seth, Sem en Ties eindigde in een goal. Deze laatste zorgde wel voor de 7 – 2. Tijn maakte nog een hattrick, Djayno pikte zijn goaltje mee en Avesteyn maakte ook nog twee doelpunten. Daan Jansen blies het slotakkoord. Vanuit een mooie dribbel schoot hij diagonaal binnen. Mooie goal! Eindstand 10 – 4.

Volgende week de belangrijke bekerwedstrijd tegen Avanti. Zorg dat je fit bent want we hebben nog iets recht te zetten tegen ze.

 

Agenda

28
mrt
Finale SCMH Kwis

15
apr
Mariaheide
Het kaarten begint om 20:00 uur en het inschrijfgeld bedraagt € 2,50.

04
mei
In de aanloop naar de samenvoeging van de korfbalvereniging en voetbalvereniging organiseren we same

04
mei
In de aanloop naar de samenvoeging van de korfbalvereniging en voetbalvereniging organiseren we same

Vrienden van SCMH

 • logo_widontec
 • logo_gege
 • logo_rabobank
 • logo_hendriks
 • logo-vandenberg
 • logo_dnbrouwer
 • logo_vdoorn
 • logo_hetbroek
 • logo-dwm
 • logo_koek
 • logo_vandendungen
 • logo_wijdeven
 • SPNSR-11-04 C & S Interieurs
 • SPNSR-ALG-15 Jan Kanters
 • SPNRS-17-03 Van Zutphen Bedden
 • VD-Elektro-DEV

Lees meer png