| Afgelastingen

header5

4 mei

SCMH JO9-1

Onder het genot van een prachtig lentezonnetje begint de wedstrijd tegen Volkel.
1e helft een paar goede aanvallen van ons met als klap op de vuurpijl een prachtige goal van Tijn, via de paal erin.
Helaas zag Volkel zijn kans schoon en scoorde de 1-1.
Ook zagen we een paar mooie reddingen van Lana.
En daar kwam Tom met een heel mooi afstand schot. 2-1
Daarna nog een kans voor Tom die hij net miste.
Na een spannend moment bij onze goal mist Volkel door over te schieten.
De 2e helft begint scherp met een goal van Tijn 3-1.
Helaas ook Volkel is scherp en scoort direct daarna de 3-2.
En ook de 3-3 wordt gescoord, ondanks het goede keepen van Lana.
Gelukkig zag Tijn zijn kans schoon en scoort de 4-3. We zijn goed bezig, Noa krijgt een mooie kans maar mist net.
Na de rust door een mooie voorzet van Jurre een goal door Tom. 5-3
Er wordt flink druk gezet bij de goal van de tegenstander.
Lana staat ondertussen ook in het veld en is fanatiek in de aanval.
Laatste paar minuten enthousiast gevoetbald met als eindstand 5-3.
Goed gedaan!

 

DVG JO11-1G     -              SCMH JO11-1

Afgelopen zaterdag moesten we uit naar DVG in Liempde, nr 3 tegen nr 4. Niels was nog geblesseerd  dus Sem kwam ons team versterken.

Het begon al meteen goed want na 2 minuten maakte Liam al de 0-1. Toen volgde een corner van Luuk en scoort Ferm met een mooie kopbal de 0-2. Ze waren mooi en goed aan het voetballen waardoor er na de volgende corner weer met het hoofd gescoord werd door Mees, 0-3. De bal gaat even over en weer en  Luuk neemt de bal mee vanaf het middenveld, trekt naar binnen en scoort de 0-4. Toen kreeg DVG nog een aantal kansen maar het mocht niet baten want Ruben haalde ze mooi uit de goal. Na weer een uitbraak van Liam geeft hij de bal aan Luuk maar deze gaat helaas naast de goal. Hierna volgt een goede voorzet van Luuk waardoor DVG een eigen goal scoort en is de score 0-5. Nuno krijgt ook nog een hele mooie kans maar de bal gaat helaas net naast. Weer krijgt DVG een kans met een schot op doel maar Ruben weet hem er weer keurig uit te houden. De goal die daarna valt was weer een eigen doelpunt van DVG, 0-6. Na de aftrap krijgt Luuk de bal mooi mee en geeft een voorzet aan Liam waardoor  hij de 0-7 scoort. Hierna de welverdiende rust.

Na 10 minuten en diverse kansen van SCMH blijft het 0-7. DVG zet nog even zijn beste beentje voor en geeft een schot op doel die raak is en het hiermee 1-7 wordt. Hierna weer een  schot van DVG maar deze is op de lat. SCMH weet nog een kans te benutten door een uitbraak van Liam die de bal aan Nuno geeft en hij scoort de 1-8. Hierna volgt de 2-8 door DVG, deze was helaas niet te houden door Ruben. In de laatste 15 minuten van de wedstrijd gebeurde er erg weinig. Nog wel een goede redding van Ruben en in de laatste minuut maakt Luuk de 2-9. Dit was de eindstand dus weer gewonnen vandaag. Goed gespeeld jongens en bedankt Sem!

Wedstrijdverslag Margriet JO8-2 - SCMH JO8-1                                        04/05/2019

Klinkende overwinning op Margriet

Een heel goede eerste helft en prima laatste tien minuten zorgde vandaag voor een overwinning. Verdiend, overtuigend en doeltreffend. Meer dan tien doelpunten en drie punten in de tas. Eindstand: 6 – 11. 

Vandaag was SCMH JO8 te gast bij Margriet in Oss. Vroeg uit de veren voor deze vroege wedstijd. Aanvang 08.30 uur. Het was fris maar met een lekker zonnetje erbij, vermaakte de

voetbalmoedzonnebrilers zich prima op de tribune. SCMH begon de wedstrijd ijzersterk. Na een paar minuten kwamen ze op voorsprong via een mooi afstandsschot van Ties. Er werd goed gevoetbald en eigenlijk kwamen de Ossenaren er niet aan te pas. Na een ongelukkige botsing besloot de Osse leiding voor een onterechte vrije trap. De bal werd hoog in het doel, buiten bereik van Sem geschoten: 1 – 1. Het haalde SCMH geen moment uit de wedstrijd. Sterker nog, ze deden er een schepje bovenop en binnen no-time liepen ze uit naar 1 – 5. En daar was niets op af te dingen. Ties en Damon maakte de goals. Beiden zouden er vandaag vier maken en waren daarmee de groot aandeelhouders. Een goede eerste helft met een paar mooie aanvallen en leuke combinaties. En als Margeriet er dan uit kwam, werd er adequaat verdedigd of redde Sem. De Ossenaren deden iets terug. Een van richting veranderde bal ging de goal in 2 – 5. SCMH antwoorde direct. Een mooie aanval over rechts werd afgemaakt door Djayno. Hij zorgde ook voor de 2 – 7. Net na rust kende SCMH een dipje. Het liet Margriet in de wedstrijd komen. Ondanks twee goede save’s van Seth werd het 4 – 7. Via een eigen doelpunt werd het 4 – 8. Met nog tien minuten te spelen verkleinde ze de voorsprong naar 5 – 8. SCMH realiseerde zich dat ze er een schepje bovenop moesten doen. Het tempo ging omhoog en duels werden gewonnen wat snel resulteerde in doelpunten. Ties scoorde een keer, Damon maakte er twee. Margriet maakt ook nog een doelpunt en daarmee was de eindstand 6 – 11. Een prima overwinning waar niets op was af te dingen. Volgende week staat er een wedstrijd op het programma tegen Boekel Sport.

scmh zetdruk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Djayno en Damon zetten druk.

 keeperswissel

Keeperswissel in de rust, Seth neemt het stokje over van Sem.

 

11 mei

HANDEL JO11-1G - SCMH JO11-2

Na een avondje kermis voor de meeste jongens gaan ze vandaag de strijd in Handel aan. In de 2de minuut een lang afstand schot van Sem, maar helaas ging deze naast de goal. Een mooie kans voor Gijs maar hij krijgt hem er net niet in. Na een mooie voorzet van Mark kwam de bal bij Sem. Maar deze kon hem net niet in de goal krijgen. De tegenstanders weten toch langs verdediging te komen en schieten boer de goal van Axel. Wederom een mooie kans van Sem. Tijs en Mark weten de eerste helft de verdediging goed dicht te houden. Gijs speelde de bal naar Siem, maar deze kreeg hem net niet goed op zijn schoen. Een mooie redding van Axel. Na goed samenspel komt de bal bij Niek maar ook hij krijgt hem er niet in. Sem heeft een mooi schot maar de keeper weet hem helaas tegen te houden. Afstandschot van Luc maar de keeper staat in de weg. Ook de tegenstander krijgt de bal niet in de goal. Teun dribbelde de bal in vanaf de zijlijn en wist Luc goed te bereiken die de bal in kon schieten. 0-1. Mooie redding van Marc. Door goed jaag en samenwerk weer een mooie kans op goal. In de tweede helft krijgt de tegenstander iets meer kansen maar weten Tijs, Jorn keeper Marc de bal goed weg te werken. Gijs schiet de bal voor langs de goal maar helaas kon niemand de bal intikken. Een afstand schot van Axel maar de keeper wist hem eruit te houden. Corner van Luc deze wist de keeper weg te stoten. Afstandschot van Sem maar helaas op de lat. Handel weet de bal in de goal te krijgen 1-1. Ze hebben een goede wedstrijd gespeeld met veel kansen alleen wisten ze deze niet in de goal te krijgen.

 
 
SCMH JO11-1 - HVCH JO11-2
 
Helaas moet Niels deze wedstrijd geblesseerd toe kijken (voor hem zit mogelijk dit seizoen er al op), maar is het Noud die het team komt versterken. Fijn dat hij ook deze wedstrijd weer zijn mannetje wil staan.
SCMH zet vanaf de eerste minuut druk. Het duurt dan ook niet lang voordat de eerste kans zich aanbied. Luuk schiet van afstand, maar de bal komt tegen de lat.
Na enkele minuten weet hij het net wel te vinden, 1-0. De enkele aanval die er van HVCH komt, wordt door de verdediging (Lars/Noud/Ferm) eenvoudig weggewerkt.
Een mooie aanval van SCMH schiet Nuno op de paal. De kansen blijven komen. In korte tijd scoort Luuk (na een hard schot op goal van Mees), Joost scoort met de punt en Mees een fantastische kopgoal uit een corner (voorgegeven door Luuk). Het eerste kwart wordt afgesloten met een 4-0 voorsprong.
In het tweede kwart van de wedstrijd zijn er niet zo veel kansen die benut worden. Toch is het Liam, die na een prachtige pass van Ferm, de 5-0 hard binnen schiet. Mees schiet van afstand op de kruisinglat (is dit een woord?). Net voordat de scheids wil affluiten voor dit kwart, tikt Luuk zijn 3e binnen. De rust wordt dan ook met 6-0 ingegaan.
Ondanks de achterstand, blijft HVCH er voor gaan. Maar hoe ze het ook proberen, ze maken het keeper Ruben niet lastig. Een goede uittrap van laatstgenoemde zorgde ervoor de bal aangenomen kon worden door Luuk, die de bal meteen door passte naar Liam, welke de bal uit de draai tegen het net werkte. Niet lang hierna komt Nuno vanaf het middenveld ingelopen. Hij krijgt de bal door Noud goed afgelegd en scoort in de kruising. De laatste van de derde kwart komt op naam van Mees. Via een goede voorbereiding van Nuno, de pass van Luuk, weet Mees met zijn 2e kopgoal de touwen te bewegen. Super aanval, welke vanuit achteruit goed opgezet was.
Met een 9-0 voorsprong (het was maar goed dat de doelpunten opgeschreven waren want er waren enkele vaders die dachten dat het 1-1 was 😉) begon de vierde en laatste kwart. 
Al snel was het raak. Een schot op goal door Liam, werd knap door de keeper geblokt, maar het was Luuk die er als de kippen bij was en de 10-0 binnen tikte. Niet veel later was het weer Luuk die, na een goede pass van Mees, wist te scoren. Ook het harde werken van Ferm werd beloond. In duels weet hij zijn lichaam goed voor de man te zetten, waardoor hij de bal mee kon nemen richting doel. Met links! scoorde hij de 12-0. Ondanks de achterstand lieten de spelers van HVCH de kopjes niet hangen. Een schot van hun werd door richting veranderd waardoor hij achter Ruben in het net belande. Na deze 12-1 was het Mees die voor SCMH de stand op 13-1 zette door de corner, genomen door Luuk, binnen te schieten. HVCH prikte er nog een balletje in, maar veel verder kwamen ze niet. Het laatste doelpunt van deze wedstrijd komt op naam van Luuk. Net als bij de 10-0 was hij er weer snel bij, nadat een trap van Ferm werd geweerd door de keeper. Luuk tikte zijn 6e voor deze wedstrijd binnen en zorgde daarmee dat de eindstand 14-2 werd. 
 
Voor de coach was het mooi geweest als de nul werd gehouden, maar met deze uitslag kunnen de jongens ook zeker thuis komen.
Klasse gevoetbald mannen! Het is een feestje om naar jullie voetbalspel te kijken. 
 

Wedstrijdverslag SCMH JO8-1 – Boekel Sport JO8-3                                      04/05/2019

Overtuigende zege op Boekel Sport

SCMH is in vorm. Na een klinkende overwinning op Margriet vorige week, was vandaag Boekel Sport aan de beurt. Behalve een klein dipje in de laatste tien minuten speelde SCMH goed. Mooi voetbal, goede aanvallen en veel doelpunten. Eindstand: 10 – 5.

De opdracht was eigenlijk heel eenvoudig vandaag. Tijn en Daan (vdH) waren er niet, dus voetballen zonder wissel. Verstoppen was er dus niet bij. SCMH begon de wedstrijd goed. Lekker fel in de duels. Het duurde dan ook niet lang of de eerste doelpunten vielen. Damon en Ties vonden het net en zorgden voor een 2 – 0 voorsprong. In een counter deden de Boekelnaren wat terug. Ze scoorde de aansluitingstreffer door in een snelle tegenaanval de bal hoog in het doel te schieten. SCMH reageerde zoals het hoort. Na een mooie assist van Ties maakte Damon de 3 – 1. Het gevaar van Boekel kwam in de eerste helft gek genoeg van de keeper. De lange ballen van hem vielen achter de verdediging en stichtte bijna iedere keer gevaar. De 3 – 2 viel ook uit zo’n moment. De Boekelse goalie trapte de bal ver naar voren en hun spits trapte de bal onberispelijk binnen. SCMH viel aan, Boekel Sport counterde. Een mooie dribbel van Daan en een kansje voor Djayno. Vervolgens een tegenaanval van de gasten. Sem redde knap en met een snelle pass bracht hij Ties in stelling. Met een mooie bal stuurde hij Damon weg die de bal voortrok op Djayno: 4 – 2. Het verzet van Boekel Sport was gebroken en snel liep SCMH uit naar 6 – 2. Dit was ook de ruststand. Na de thee ging de Heische ploeg door met waar het gebleven was. Ze legde mooie aanvallen op de mat. Djayno schoot een bal op de paal, Damon op de lat. Seth was het die de 7 – 2 maakte, Daan (J) zorgde voor de 8 – 2. Wat is het toch lekker en leuk dat er zoveel spelers een doelpunt kunnen maken. En als Boekel dan iets terug deed, kwam Sem goed zijn doel uit. Hij verkleinde een paar keer goed zijn doel waardoor de tegenstander de bal langs schoot. Net voor het verstrijken van de derde tien minuten prikte Boekel er nog eentje in. In de blessuretijd. Met nog een deel te spelen was de stand 8 – 3. Niks aan de hand zou je zeggen. Toch liet SCMH het even lopen en ging te veel voor eigen succes. De concentratie ebde weg wat de tegenstander in de kaart speelde. Ze scoorde binnen no-time twee doelpunten. Te gemakkelijk en onnodig, maar helemaal niet erg. Daar leer je ook weer van. Met nog vijf minuten te spelen besefte SCMH dat er een schepje bovenop moest. Ze scoorde er nog twee en bepaalde de eindstand op 10 – 5. Terecht gewonnen, veel beter dan de tegenstander en drie punten in de tas. Volgende week naar Rhode!

 11mei1

Damon passeert twee spelers van boekel.

11mei2

Boekel countert

11mei3

Sem zorgt voor een snelle spelhervatting