| Afgelastingen

header5

 

18 mei

 

RHODE JO17-3 - SCMH JO17-1                          1-2

 

We hadden een spannende wedstrijd tegen Rhode. Rhode was de eerste helft erg aanvallend. Er werd vooral op onze helft gevoetbald. Daardoor stonden we snel achter met 1-0, maar Mo wist er nog voor het einde van de eerste helft 1-1 van te maken. 

Bij de tweede helft waren we goed bezig waardoor Mo snel de 2-1 maakte. Iedereen heeft hard gewerkt maar helaas geen kampioen geworden.

 

UDI'19/CSU JO11-2 - SCMH JO11-1                 1-2

Met Tom ingehuurd voor de nog geblesseerde Niels, beginnen we de wedstrijd tegen UDI’19 dat, met veel minder punten, onder ons op de 4e plek staat.

We hebben dus niets te vrezen, maar in de bekercompetitie verloren we helaas met 1 punt verschil tegen dit redelijk sterke team. Al in de eerste seconden na de aftrap werd er meteen gevlamd met een mooie voorzet die doel miste. Er volgen verschillende corners bij het doel van UDI, maar ook daar weten de jongens helaas niet genoeg door te drukken. Ze lijken er niet helemaal met hun koppies bij te zijn en hebben moeite met hun posities in het veld. Met teveel man blijven ze op een kluitje hangen en ze maken geen gebruik van enkele mooie kansen.

Toch komt de bal niet vaak op onze helft. Ook bij de tegenstander blijkt het vandaag niet helemaal lekker te lopen. In het 2e kwartier komt UDI gevaarlijk dichterbij maar een schot op doel gaat gelukkig naast. UDI voert de druk op door meerdere corners af te dwingen. Onze verdedigers doen goed hun best om ze weg te werken. Dan volgt weer een lange bal met een mooie kans voor SCMH maar er staat een vervelende paal in de weg...

De jongens weten de druk van UDI onder bedwang te houden, en ook een corner van UDI verdwijnt in het niets. Een slimme aanval lijkt te lukken, echter daar is weer die vervelende paal die een mooi doelpunt voorkomt. Ook een directe aanval daarna kan helaas niet zorgen voor de gewenste voorsprong. 

Het 3e kwartier lijken de jongens eindelijk te gaan voetballen door de aanval op de goal van UDI te openen. Over links komt een mooi schot maar de keeper van UDI staat ook nu weer zijn mannetje, zoals vaker deze wedstrijd. In de rebound een 2e poging van SCMH die via een tegenstander doorschiet en daardoor een eigen goal maakt: 1-0. 

Daarna blijven de jongens goed terugkomen met goede voorzetten en directe aanvalspogingen, ondanks dat UDI ook niet stil blijft staan en enkele gevaarlijke corners weet te forceren.

Het 4e kwartier begint weer met nette acties richting goal UDI. Een mooie pass zorgt ervoor dat SCMH de 2-0 kan maken. UDI wordt wakker en weet de bal op gevaarlijk terrein te krijgen. Op enkele meters van onze goal wordt de verdediging op het verkeerde been gezet en speelt UDI een vrije man aan die op open doel kan schieten: 2-1. Gelukkig laten onze jongens zich in de slotfase niet van de wijs brengen.

Het blijft nog even spannend maar uiteindelijk verdiend gewonnen!

 

SCMH JO11-2  -  VCO JO11-1                              1-3

In het begin van de wedstrijd gaat het gelijk op. Maar in de 10e minuut maakt Axel een super redding. De tegenstanders hebben veel mooie kansen waaruit geen doelpunt komt.  Thijs verricht veel goed werk waarna Niek een poging waagt met een hard schot op de goal. Maar na 15 minuten is het nog steeds 0-0. Het gaat gelijk op maar toch liggen de kansen bij VCO. Sem werkt hard op het middenveld. Maar toch 0-1 voor VCO. Daarna volgt meteen de 0-2 voor VCO. Nog voor de rust is er een mooie kans van SCMH, maar helaas blijft het 0-2.

Na de rust zit het vuur er weer in bij SCMH. Zo creëren ze een mooi schot op goal zo hard dat er een 2de kans maar Teun staat te dromen. De tegenstander scoort weer en het is 0-3. SCMH heeft nog een paar kansen maar de bal wil er maar niet in. Toch blijft SCMH strijden. In de laatste minuut maakt Niek toch nog een puntje 1-3.

Eindstand 1-3, hard gewerkt jongens!

 

25 mei

 

SCMH JO13-1 - FC DE RAKT JO13-2                             6-2

 

We beginnen voortvarend aan deze wedstrijd tegen de nummer laatst van de competitie. Binnen de kortste keren staat het 1-0 door een doelpunt van Lars. Je moet de tegenstander echter nooit onderschatten blijkt, want we krijgen best wat tegenstand. Vince en Thomas moeten volle bak verdedigen. Luuk ramt de bal nog weg en Boris keept goed. Helaas wordt het toch 1-1. Lars krijgt aan de andere kant nog een kans door goed samenspel van SCMH. Noud trekt een sprint met de bal en schiet vanaf de zijkant zomaar binnen! 2-1. Was het een voorzet of een bewuste bal? 

SCMH zet goed door en heeft het betere van het spel. Het blijft toch opletten voor een tegenstoot. Mats kopt nog bijna voor de rust de 3-1 binnen. Het zou een mooi afscheid voor hem zijn - hij speelt zijn laatste wedstrijd omdat hij helaas gaat stoppen. Er komt weer wat nieuwe energie in het team en Mats geeft een prachtige voorzet op Luca, maar die kan er helaas net niet bij. FC De Rakt krijgt ook kansjes maar SCMH heeft toch wel een licht overwicht.

Dan is het rust.

We beginnen weer goed aan de 2e helft en trekken er massaal op uit om te winnen. Luuk krijgt een kansje en Pepe schiet van afstand naast, jammer. Thomas hakt er weer als vanouds in als hij zijn doel mee verdedigd. Boris keept goed maar laat helaas een bal net los en dat wordt meteen afgestraft: 2-2.

Dat laat Noud niet gebeuren en na een lange solo schiet hij de bal bij de keeper van FC door de benen: 3-2. We hebben het overwicht weer terug. Luca krijgt een kans en versiert een corner. Pepe krijgt een kans; helaas net over het doel. De toeschouwers dachten nog dat deze zat, maar het was gezichtsbedrog. Luca geeft een mooie voorzet op Luuk, maar hij kan er net niet bij. Mats krijgt nog een kans op zijn afscheidsgoal maar deze zit er ook niet in. 

Dan krijgt Mats een publiekswissel. Leuk gebaar van de leiders en jongens van het team. Onder luid applaus komt Mats verbaasd naar de kant. Hij heeft het verdiend.

Pepe rent naar voren en geeft een perfecte bal op Luca - die gaat erin! Het is 4-2 en de wedstrijd is gespeeld. Noud maakt z'n derde van de wedstrijd als hij alleen op de keeper af sprint 5-2. Pepe scoort de laatste goal door goed op te letten als het druk is voor de goal van FC De Rakt. 6-2 is de einduitslag. Mooie laatste pot jongens! Verdiend gewonnen!

Mats, veel plezier met je nieuwe sport - wat het ook gaat worden. Bedankt.

Leiders Corné en Leon ook heel erg bedankt voor weer een leuk seizoen!