Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Henriette Rovers
Webmaster: Peter Nooijen

Techniek: Theiner ICT

| Afgelastingen

header kantine1

Nadat de quiz enige jaren in de kast was blijven liggen, was 2019 een mooie gelegenheid om deze weer eens op te poetsen. Sven, Jorrin en Jeffrey haalden het onderste uit hun geestelijk vermogen en spitsvondigheden, om de quizzers een aantal leuke en soms best wel pittige vragen voor te schotelen. Verdeeld over 10 categorieën kregen de deelnemers in totaal 60 vragen voor de kiezen, afgesloten met een groepsvraag. De meeste categorieën waren als vanouds, maar met de nieuwe categorie ‘BIER’ scoorde de quizcommissie de punten!

Op 3 achtereenvolgende donderdagen werden de trainingstijden aangepast, zodat alle teams konden deelnemen. De eerste 2 avonden vonden de voorrondes plaats en op de laatste donderdag was de ‘grande finale’. De eerste voorronde werd royaal gewonnen door SCMH 35+, dat met 114 punten de concurrentie ver achter zich liet. De tweede finalist werd SCMH 1 met 93 punten. SCMH 4 en Vetzat haalden de finale niet met resp. 86,5 en 86 punten. Aan de tweede voorronde namen maar 3 teams deel, daar SCMH 5 had afgemeld. Tijdens deze voorronde was er meer spanning. Halverwege ging het Bestuur/Supporters-team nog aan de leiding, maar met een fikse eindsprint ging de overwinning naar SCMH 2, met 104,5 punten. Tweede van de avond, en derhalve ook finalist, werd het team van Bestuur/Supporters met 96,5 punten. Met 94,5 punten werd SCMH 3 derde en kende de quiz voor de spelers van Heren 3 geen vervolg.

De finale was een appeltje-eitje voor het 35+-team. Het nam meteen de koppositie en stond deze niet mee af. Na de eerste ronde had het 54 punten. SCMH 2 was tweede met 51 punten. Het team Bestuur/Supporters stond derde met 44 punten en SCMH 1 sloot de rij met 38 punten. De spanning van de avond zat hem meer in de vraag, wie de tweede plaats zou bemachtigen. Na de tweede ronde ging SCMH 35+ met 102 punten ruim aan kop. Tweede was nu team Bestuur/Supporters. Dat stond na een tussensprint op 80 punten en werd op de hielen gevolgd door SCMH 2 met 78 punten. Vierde, en kansloos voor welke prijs dan ook (misschien de sportiviteitsprijs of de poedelprijs), was SCMH 1 met 72 punten. Na de afsluitende teamvraag kon de eindstand opgemaakt worden. SCMH 35+ gaf, zoals verwacht, de leidende positie niet meer uit handen en werd met 119 punten winnaar van deze editie. SCMH 2 maakte de teamvraag iets beter dan het team Bestuur/Supporters en eindigde met 98 punten op de tweede plaats. Derde, met 96 punten, werd het Bestuur/Supporters-team en SCMH 1 kwam uiteindelijk nog tot 92 punten, maar bleef daarmee wel op de vierde plek steken.

Het krentenbrood met roomboter was voor team SCMH 35+, en om aan deze quiz een vervolg te geven, was besloten om een heuse Wisselbeker in te zetten. Voor het eerste jaar staat deze dus in de kast van de Zondagveteranen. Proficiat!

Jorrin, Jeffrey en Sven, heel hartelijke dank voor deze zeer leuke quiz-editie. Volgend jaar weer en dan zijn de deelnemende tafels hopelijk wederom zo goed bemand, of misschien wel beter!

v

Vrienden van SCMH

logo_widontec
logo_gege
logo_rabobank
logo_hendriks
logo-vandenberg
logo_dnbrouwer
logo_vdoorn
logo_hetbroek
logo-dwm
logo_koek
logo_vandendungen
logo_wijdeven
SPNSR-11-04 C & S Interieurs
SPNSR-ALG-15 Jan Kanters
SPNRS-17-03 Van Zutphen Bedden
VD-Elektro-DEV-1024x768