| Afgelastingen

We leven nog steeds in bijzondere tijden. Vreemd dat de wereld voor zo een lange tijd in de ban van een pandemie gehouden kan worden. Helaas is het niet anders, dan dat we er allemaal aan moeten meedoen. Vanaf deze plek wil ik dan ook alle mensen, die op een of andere manier met corona van doen hebben of hebben gehad, heel veel sterkte en beterschap wensen.

Jammer is, dat er vanwege het Covid nog steeds niet, of wederom niet, gesport kan en mag worden door 18+-ers. Nadat het vorige seizoen al voortijdig was afgebroken, ligt het nu ook al weer enige maanden stil. Onlangs is Nederland zelfs in volledige lockdown gegaan. Tot en met 19 januari 2021 mag er door 18+-ers beperkt (in tweetallen op anderhalve meter) gesport worden. De voetbaljeugd mag daarentegen wel trainen en onderlinge wedstrijdjes spelen. De sportzalen gaan dicht, dus binnen trainen bij de korfbal is er even niet bij, zowel voor de jeugd als de senioren. We gaan nu echter de winterstop in en die duurt vooralsnog tot en met zondag 17 januari.

Hoe of wat het na 19 januari wordt? We weten het niet. Het blijft afwachten hoe de besmettingen en de ziekenhuisopnames zich ontwikkelen. Op dit moment gaat het niet goed! Mede ook daar velen zich niet helemaal aan de regels houden, zijn de nieuwste maatregelen (lockdown) genomen. Een pluspunt is, dat er zicht is op goede vaccins. Men is positief en verwacht begin januari met het vaccineren te kunnen beginnen.

Maar voor ons blijft het feit, dat hoe eerder we weer kunnen beginnen, des te liever we het allemaal – spelers/speelsters, vrijwilligers, supporters - hebben! Gelukkig hebben onze SCMH-mensen begrip voor de situatie en weten allen, dat gezondheid een belangrijk iets is en dat het bestuur dé oplossing ook niet in handen heeft. Het bestuur dankt hen allen hiervoor.

Het bestuur heeft helaas de komende Nieuwjaarsreceptie voor deze keer moeten afblazen. De regels laten niet toe dat er grotere bijeenkomsten gehouden kunnen worden. Jammer. Zeker voor de jubilarissen, die jaarlijks tijdens deze bijeenkomsten in het zonnetje worden gezet. Zij zullen nu op een andere manier hun aandacht en aandenken krijgen. We zullen ze zeker niet vergeten!

Rest mij nog om jullie allen namens het bestuur fijne feestdagen toe te wensen, een gezellige en veilige jaarwisseling en een gezond en sportief 2021. En… let goed op jezelf, let op anderen én blijf positief!

 

Bert van den Broek
Interim-voorzitter SCMH