PROEFLES KORFBAL

PROEFLES VOETBAL

Met ingang van 25 september gelden er nieuwe regels t.a.v. de lokale spelregels voor o.a. buitensporten.

Om het sporten in deze tijd van het coronavirus op een goede manier met elkaar vorm te geven, hanteert de gemeente Meierijstad spelregels. In ieder geval gelden de volgende algemene regels voor iedereen:

 1. Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak, of positief getest bent op het coronavirus (COVID-19). Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
 2. Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan. Sporters kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de training bij (vermoeden) van klachten;
 3. Wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten dragen personen vanaf 13 jaar een mondkapje.
 4. Niet opvolgen van deze spelregels betekent risico op boetes, uitsluiten van deelname tot het zelfs weer sluiten van de accommodatie;

De mogelijkheden voor sporten worden verder verruimd. Bijna alle beperkingen vervallen, om die reden wordt er in deze spelregels ook geen onderscheid meer gemaakt in soorten sportaccommodaties. Wel gelden er voor het sporten en bewegen nog een aantal voorwaarden:

Ten aanzien van SCMH gelden de volgende regels;

 • Sporten kan zonder beperkingen, zowel binnen als buiten.
 • Sportaccommodaties, incl. zwembaden, mogen zonder coronatoegangsbewijs worden bezocht.
 • Amateurwedstrijden zijn toegestaan. Iedereen mag wedstrijden spelen met andere clubs.
 • De 1,5 meter onderlinge afstand is voor geen enkele leeftijdscategorie meer verplicht. Het houden van voldoende afstand en goede hygiëne is nog wel een dringend advies.
 • Er mag publiek aanwezig zijn bij wedstrijden en trainingen.

Horeca en sport
Ook voor de horeca vervalt de 1,5 meter vanaf 25 september 2021. Echter heb je wel een coronatoegangsbewijs (voor iedereen vanaf 13 jaar) nodig om toegang te krijgen tot horeca. Voor de sportkantine, die wordt gezien als horecagelegenheid, is er een aantal uitzonderingen hierin.

Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine gedeeltelijk gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak.
De sportkantine en terras mogen open tussen 06.00 ’s ochtends en 00.00 uur ’s avonds.

Wanneer er wel een Coronatoegangsbewijs nodig is voor 13 jaar en ouder:

 • voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca;
 • wanneer de sportbeoefening in de horeca plaatsvindt, bv. darts of biljart in een café/restaurant.


Wanneer er geen Coronatoegangsbewijs nodig is:

 • voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken;
 • het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca gedeelte;

Om weer met zijn alle te kunnen genieten op ons sportpark vragen wij eenieder de aanwijzingen en adviezen van bestuur, vrijwilligers en barpersoneel op te volgen.

Met sportieve groet,
Bestuur SCMH