PROEFLES KORFBAL

PROEFLES VOETBAL

Deze actie van Jelle van den Berk (de vader van Boaz die met veel plezier voetbalt bij SCMH JO-9) willen we graag een podium geven. Hij ga een Everesting doen en daarmee zijn steun uitspreken naar zijn goede vriend Gijs en geld ophalen voor KWF en zo onderzoek naar kanker en behandelmethoden steunen.
Lees meer om zijn verhaal te lezen en voor de link om te doneren.
 

Ik ben Jelle van den Berk, 39 jaar en de vader van Boaz die met veel plezier voetbalt bij SCMH. Zo ben ik ook aangesloten als een van de trainers van JO-9 op dinsdag en een van de leiders van het team van Boaz op zaterdag.

Afgelopen oktober is bij mijn beste vriend (Gijs) voor de 2e keer een agressieve hersentumor ontdekt. Ruim 8 jaar geleden trof dit noodlot hem al en heeft een spoedoperatie en stevig behandeltraject zijn leven weliswaar gered maar heeft hij ook veel moeten inleveren. In november zou hij terug moeten voor een scan en controle maar een aantal week voor die afspraak werd hij plots ziek. Na een spoedopname, een lange en spannende spoedoperatie is de tumor zo goed als mogelijk verwijderd. Echter daarna kreeg hij te horen dat er waarschijnlijk geen verdere behandeling mogelijk is. Na veel zoeken, gesprekken en ziekenhuisafspraken is hij nu in Rotterdam onder behandeling en zijn ze gestart met een traject van bijna 40 (!) weken van bestralingen en chemokuren. Gijs is mijn beste vriend, we kennen elkaar door en door, staan dag en nacht voor elkaar en dat is vele jaren zo. Naast natuurlijk de zorgen en het verdriet om hem en zijn vrouw en jonge kinderen (10 en 8 jaar) werd ik overvallen door een gevoel van machteloosheid. Dat heb ik uiteindelijk omgezet in een hele sterke intrinsieke motivatie voor mijn missie voor 2022. Ik ga een Everesting doen en daarmee mijn steun uitspreken naar Gijs en geld ophalen voor KWF en zo onderzoek naar kanker en behandelmethoden steunen. Kijk hiervoor ook zeker op https://acties.kwf.nl/fundraisers/EverestingForLife

Hoe ga ik dit nu doen? Een Everesting is 8.848 hoogtemeters maken door een klim net zo vaak op en af te rijden tot je het aantal hoogtemeters van Mt. Everest hebt gehaald. De regels zijn daarbij eenvoudig en duidelijk: 1 klim, 1 rit. Dus korte pauzes zijn toegestaan maar slapen niet. Ik ben deze actie op persoonlijke titel gestart en ga de Everesting dus ook alleen doen. Ik ga wel een aantal mensen vragen om mee te gaan voor ondersteuning zoals het aanmoedigen, aangeven van een bidon of een reep, afstrepen van iedere klim en mogelijk dat iemand een of twee keer bereid is om mee te fietsen maar het is mijn eigen solo actie en ik fiets dus de 8.848 hoogtemeters in mijn eentje bij elkaar. Ik heb hiervoor de Camerig uitgekozen en ik zal deze dus ongeveer 65x op en af moeten om aan het aantal hoogtemeters te komen. Ik heb als doel met deze actie om 8.848 euro op te halen, dus een euro per hoogtemeter. Een ambitieus doel zoals ook de sportieve kant van dit verhaal zeker geen eenvoudige opgave is. Maar als ik iets doe, doe ik het goed. Dat betekent dat ik flink wat donateurs nodig heb. De eerste 3.100 euro heb ik inmiddels via mijn KWF actiepagina bij elkaar. Dit zijn met name persoonlijke donateurs, dus vrienden, familie, vrienden van familie en familie van vrienden maar ook collega's, oud-collega's en andere kennissen. Ik ben er echter van overtuigd dat ik echt moet gaan opschalen om mijn doel te behalen en dus ben ik aan het denken gegaan over het binnenhalen van bedrijfssponsoren.

Wat ga ik nou precies doen? Op basis van voldoende daglicht, redelijke kans op goed weer en temperatuur en voldoende tijd om te trainen richt ik me op het rijden van de Everesting 2e helft mei. Omdat ik het alleen doe ben ik niet gebonden aan een organisatie, vergunning of evenement en kan ik dus een beetje schuiven als dat nodig is vanwege het weer of andere omstandigheden. Ik wil proberen een camper te organiseren zodat ik de dag voor de Everesting naar de locatie ga en daar aan de voet van de Camerig op de camping mijn basecamp inricht. Daar kan ik mij omkleden, sanitaire stops doen, eten en drinken (laten) maken en alles met een accu vooraf opladen en tussendoor wisselen van accu waar nodig. Ik ben bezig met kijken naar het maken van custom wielerkleding voor de trainingen en de dag van de Everesting met ruimte voor sponsorlogo's. Wanneer ik voldoende sponsors heb kan ik de kleding laten maken en deze gebruiken tijdens de trainingen.