PROEFLES KORFBAL

PROEFLES VOETBAL

In 1962 werd de sport korfbal in Mariaheide geïntroduceerd. Nu, 60 jaar later, hebben we dit heugelijke feit gevierd met verschillende activiteiten voor jong en oud.


Met hilarische en verrassende spellen beleefden de jeugdteams een leuke avond. Wie kon het meeste flesjes omgooien met een olifantenslurf, het snelste een teamgenootje verpakken in toiletpapier of de hoogste toren moeren bouwen met gebruik van 1 stokje.


Het kan je niet ontgaan zijn als je op het sportpark of door de Mr. Schendelerstraat bent gekomen dat er een spiksplinternieuw kunstgrasveld is neergelegd. Afgelopen tijd is er hard gewerkt om dit te realiseren en op zaterdag 21 mei is het officieel geopend door mede-oprichtster en eerst voorzitster Riek van Boxmeer, samen met een van de jongste leden, Saar Kanters.


Samen knipten zij een lintje door en gaven het startschot voor een wedstijd tussen onze seniorenspeelsters.


Naast de mooie speech van de huidige voorzitter Will Kemps had Riek zelf ook nog enkele leuke anekdotes op een rijtje gezet uit de begintijd van korfbal SCMH. Al zo veel jaar betrokken zijn bij de club, je vol passie en enthousiasme inzetten voor alle huidige en nieuwe leden is meer dan buitengewoon. Daarom werd deze middag Riek van Boxmeer gehuldigd voor haar 60-jarig lidmaatschap en tomeloze inzet voor de korfbalsters in Mariaheide.


In de avond barstte het feest pas echt los met een cantus vol muziek! Niet alleen zijn onze leden sportief, ook heeft menig lid een muzikaal talent. Tien liederen werden afgewisseld met een goed glas bier en al snel was de feesttent gevuld met een uitbundige sfeer. Partytent Lolparasol en DJ Fons hadden de leiding en zorgden ook na de cantus voor een sfeervolle avond.


Nagenietend kijken wij als vereniging terug op een geslaagd feestweekend en zetten we de komende jaren als gezamenlijke club van voetballers en korfballers de gezelligheid voort!

Klik hier voor het foto album