| Afgelastingen

Op Oudjaarsdag is via mariaheide.nl bekend gemaakt dat de Heise Onderscheiding is toegekend aan Joep van Helvoort, een zeer gewaardeerd lid van onze vereniging.
De verdiensten van Joep voor SCMH zijn/waren divers: hij is vele jaren lid geweest van het Jeugdkader; is reeds menig seizoen als verenigingsscheidsrechter op zaterdag en zondag actief; is als penningmeester 11 jaar lid geweest van het hoofdbestuur; is nu lid van de Sponsorcommissie; en is altijd bereid om bij activiteiten of werkzaamheden de handen uit de mouwen te steken.

Maar niet alleen voor SCMH is Joep als vrijwilliger actief. Bij verschillende verenigingen en organisaties staat zijn naam op de vrijwilligerslijst. Hij is/was o.a. lid van de Dorpsraad als penningmeester; lid van de Raad van XI; penningmeester van de Heikrikkels; mede-presentator van de Bonte Middag; voorzitter van de Goede Doelen-commissie en medewerker bij Rock am Ringoven. Daarnaast zegt hij zelden of nooit ‘nee’, wanneer een beroep op hem wordt gedaan.

Normaliter wordt de Heise Onderscheiding uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsreceptie in d’n Brak. Dit was dan telkens de afsluiting
van een enerverende speech van voorzitter Joost Helsen van Stichting Dorpshuis Mariaheide, de organisatie onder wiens verantwoording de onderscheiding valt. Vanwege corona kon dat dit jaar in d’n Brak niet doorgaan. Maar na een ‘tip’ heeft men toch een manier gevonden om mensen in de gelegenheid te stellen om Joep te feliciteren. Bij Joep hebben in voorgaande jaren veel (jeugd)teams de beruchte balkonscène gehouden na een kampioenschap. Dit keer mocht Joep zelf het defilé afnemen. Tussen 12.00 en 13.00 uur stond hij trots op zijn balkon om de felicitaties in ontvangst te nemen. ‘Mariaheide’ maakte massaal gebruik van deze mogelijkheid. Het was een komen en gaan van mensen, hij werd uitbundig toegezongen en kreeg een serenade van de Krikkelblaozers.

Ook menig lid van SCMH wist de weg naar de Ringoven te vinden. Het werd een prachtig eerbetoon aan een man, die het oprecht verdient.
Namens SCMH feliciteren wij Joep van harte met deze mooie onderscheiding.