PROEFLES KORFBAL

PROEFLES VOETBAL

In de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Gassel, nam Jorn de Koning afscheid van het selectievoetbal bij SCMH. Vanaf seizoen 2009-2010 heeft Jorn onafgebroken in het vaandelteam van de Heise vereniging gespeeld. Gedurende 12 seizoenen heeft hij zich in het team voor meer dan 100% ingezet. Jorn was een sterkhouder op het middenveld. Samen met Bob van den Berg en Hans van Helvoirt vormde hij zelfs voor enige seizoenen het sterkste middenveld uit de 4e klasse.


Jorn was het broekie tussen deze ‘gevestigde orde’, maar hij heeft er veel van opgestoken, leergierig als hij was. Het voetbal heeft Jorn van thuis uit meegekregen. Hij mocht thuis in de tuin voetballen, op voorwaarde dat hij daar alleen zijn zwakke (linker)been zou gebruiken. Dit heeft hem nog sterker gemaakt en een echt zwak been had hij hierdoor ook niet meer. Hij was links net zo sterk als rechts. Iets, waar het bij menig spelers nog aan ontbeert!Nadat de ouderen van de selectie afscheid hadden genomen, kreeg Jorn de aanvoerdersband om zijn arm. Deze heeft hij zeer plichtsgetrouw gedragen en hij was, mede namens de spelers, een waardig gesprekspartner voor de trainer. Met alle trainers, die hij heeft meegemaakt, had hij een goede band en kon hij goed communiceren. Ook voor de teamleiders Patrick en Floyd was Jorn een fijne gesprekspartner. Helaas had Jorn de laatste maanden vaak te kampen met blessures en moest hij meerdere wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. Voor zijn laatste wedstrijd heeft men Jorn net voldoende kunnen oplappen, dat hij in ieder geval nog -nagenoeg- één helft heeft kunnen meespelen en zodoende toch nog een verdiende publiekswissel heeft kunnen krijgen.


Na de wedstrijd heeft de selectie, inclusief staf, Jorn uitgebreid bedankt voor zijn tijd bij SCMH. Hij kreeg een passend afscheidscadeau, in de vorm van een gesigneerd shirt, aangeboden. Van alle aanwezigen in de kantine kreeg hij aansluitend een staande ovatie.

Namens SCMH wensen wij Jorn veel gezondheid toe voor de komende tijd en hopen hem nog eens terug te zien op de Heise voetbalvelden.