PROEFLES KORFBAL

PROEFLES VOETBAL

Seizoen 2022-2023 begon voor de hoofdmacht van de voetbalafdeling met een 2-tal oefenwedstrijden. Vierdeklassers Boskant en VOW kwamen in Mariaheide op bezoek. Tegen een zwak Boskant, zag na vorig seizoen maar liefst negen selectiespelers stoppen, behaalde SCMH een redelijk makkelijke 3-0 zege. Vanwege de vakantie waren er enige vaste waarden afwezig, waardoor anderen een kans kregen zich te bewijzen. Dit gold overigens ook voor Boskant. De spelers die de honneurs waarnamen, hebben het in ieder geval goed gedaan. Vooral in de eerste helft speelde SCMH een goeie pot. Door de wissels werd de wedstrijd in de tweede helft wat rommeliger. De doelpuntenmakers op deze dinsdag waren: Koen Verhagen, Roel Bekkers en Dave van Doorn.

Van VOW kregen de mannen van Stan Vos iets meer tegenstand. Ook nu speelde de vakantie beide teams parten. En zowel SCMH als VOW gaven veel spelers een kans. Dit betekende veel wisselingen, wat de wedstrijd niet ten goede kwam. Van het begin af aan was het zoeken naar de vrijstaande man en duidelijk was, dat men aan elkaar moest wennen. De wedstrijd eindigde in 0-0, maar beide trainers hadden voldoende gezien, om met hét juiste team de competitie in te gaan.

De bekerwedstrijden worden in deze klassen ook meer als oefenwedstrijden gezien, hoewel er dan wel volgens de regels wordt gespeeld. Dat dan weer wel! In dit toernooi trof SCMH dezelfde tegenstanders als vorig jaar (loting?). Toen eindigde SCMH als eerste in deze poule. Dit jaar ging SCMH in ieder geval weer voor de eerste plek.

In Mariahout speelde SCMH haar eerste wedstrijd. De thuisclub had het beste van het spel en kreeg de meeste en beste kansen. Het kwam dan ook verdiend op 1-0. SCMH zakte niet in en zocht continu de aanval. Thijs Kanters zorgde met een afstandsschot voor de gelijkmaker en zette zelfs met een vrije schop de 1-2 op het scorebord. Vierdeklasser Mariahout miste vele kansen, maar kon uiteindelijk toch de gelijkmaker door de scheids laten noteren. SCMH liet het er niet bij zitten. Ver in de tweede helft stuurde men Roel Bekkers de diepte in, die met een bekeken schot de winnende in de touwen joeg: 2-3. Een overwinning voor SCMH in een over het algemeen rommelige wedstrijd.

De wedstrijd tegen ASV’33 uit Aarle-Rixtel werd door omstandigheden op de dinsdagavond gespeeld. Deze tegenstander speelt eveneens in de vierde klasse. Het werd een fysieke pot met twee totaal verschillende helften. De eerste helft speelde SCMH de hoofdrol, terwijl na de ranja ASV’33 de touwtjes in handen had. Uit een corner van Stan Rovers, via paal paal, kwam SCMH op 1-0. ASV’33 protesteerde, maar de scheids was resoluut. Ook de 2-0 kwam op naam van Stan Rovers. ASV’33 kwam op 2-1, maar Clint Bekkers bracht de marge weer op twee: 3-1. Na de thee een totaal andere wedstrijd. Nu was ASV’33 de bovenliggende partij. Het scoorde al vrij vlug de aansluitingstreffer: 3-2. SCMH had nog mogelijkheden om de score te vergroten via Roel Bekkers en een prachtig afstandsschot (van 25 meter) van Justin Bleijswijk. In een zinderend slot was het verschillende keren billenknijpen voor SCMH. Op basis van de tweede helft kon ASV’33 de verdiende gelijkmaker scoren. Met een afstandsschot, waar keeper Jonne Nooijen nog wel de vingers tegen kreeg, werd het 3-3. Een domper voor de groenwitten, maar gezien de gehele wedstrijd een terecht gelijkspel.

De laatste hindernis in de beker was Boerdonk. Op een regenachtige dag, met redelijk wat Heis publiek langs de lijn, pakte SCMH wederom drie punten. Voor de bezoekers uit Mariaheide scoorden Roel Bekkers, Stan Rovers en Thomas van der Velden. Boerdonk kon hier maar één doelpunt tegenover stellen, zodat de Heise overwinning een feit was. Een aderlating in deze wedstrijd was de blessure van Rik van Asseldonk. Met een sliding hield hij de bal uit de goal. Hierbij gleed hij met zijn knie over een bout van de stang van het doel. Een bezoek aan het ziekenhuis was het gevolg, alwaar hij negen hechtingen in zijn knie kreeg. Beterschap Rik!

Naast SCMH behaalde ook ASV’33 7 punten in deze bekercompetitie. Met een doelsaldo van +4, tegenover SCMH +3, gaat de club uit Aarle-Rixtel verder in de beker.