| Afgelastingen

Afgelopen maandag 31-8 is tijdens een bestuursvergadering uitgebreid gesproken over de coronamaatregelen. Algemeen, maar ook over de maatregelen die op de site staan.

Het bestuur heeft gekozen voor de optie: faciliteren, maar niet lichamelijk handhaven. D.w.z. dat we zorgen dat er de mogelijkheden zijn voor afstand houden, hygiëne en kantinebezetting. We gaan alleen niet surveilleren. Wel kan het zijn, als je gedrag niet volgens de richtlijnen is, dat je daar op aangesproken wordt. Iedereen mag een ander aanspreken over de te volgen regels, dus niet alleen bestuur of kantinepersoneel!

Alle maatregelen zijn duidelijk aangegeven met borden en stickers op vloer, banken, deuren en wanden. De maatregelen die gelden volgens het RIVM, zijn bij een ieder bekend.

Als iedereen zijn verstand er bij houdt kunnen we hopelijk een coronavrij seizoen draaien.

We gaan bij de wedstrijden en trainingen, net als voorheen, elk team 1 kleedlokaal aanbieden. Bij de jeugd onder 18 is dat geen probleem, maar 18+ moet dan in groepen omkleden en douchen. Er mogen 8 personen tegelijk in kleedruimte zijn en er mogen 2 personen tegelijk douchen. Na verlaten kleedlokaal mag dan de volgende naar binnen. Personen die omkleden/douchen treuzelen niet en zorgen dat ze, zo snel als dat mogelijk is, klaar zijn.

Als het niet druk is, en er kleedlokalen vrij zijn, zal een tweede kleedlokaal aangewezen worden om te gebruiken.

Voordat men een kleedlokaal gaat gebruiken, dient men in het wedstrijdsecretariaat ontsmettingsdoekjes te halen om de klinken van de deuren te ontsmetten.

Waarom deze maatregel: We willen ervoor zorgen dat een ieder, gast- of thuisspeler, de mogelijkheid krijgt om te douchen en omkleden. Aangezien we met grote regelmaat volle bezetting van kleedlokalen hebben is dit de beste optie.

Donderdagavond 10 september gaat ook de kantine weer open na de trainingen. Het kantine personeel zorgt dat de barkrukken op de juiste plaats staan en men dient daar dan ook op te gaan zitten.

Het is nog niet geheel duidelijk wat we doen met clubdag en vrijwilligersavond, maar waarschijnlijk gaan deze niet door of worden verzet.

Met vriendelijke groeten,

Rick vd Biggelaar

Namens bestuur SCMH