PROEFLES KORFBAL

PROEFLES VOETBAL

Tijdens de afsluitingsavond van de senioren heeft SCMH haar jubilarissen van 2021 gehuldigd. Deze waren allen van de voetbalafdeling. Zes stuks van 2021 en nog eentje van 2020. Er waren afmeldingen van Loekie Dieterman en Henk van der Linden.

Loekie Dieterman was jubilaris (25 jaar) in 2020, maar door een foute weergave in Sportlink, het nieuwe alleswetende systeem binnen de verenigingen, is hij destijds niet meegenomen. Deze fout werd nu rechtgezet. Loekie heeft vanaf zijn 7e jaar altijd de kleuren van SCMH verdedigd. Bij de senioren eerst enige seizoenen in de selectie en de laatste jaren in het 3e team. Vanwege zijn werk, sportinstructeur bij de landmacht met standplaats Leeuwarden, heeft hij nog al een verstek moeten laten gaan, maar hij bleef trouw lid van de vereniging.


Henk van der Linden
(25 jaar lid) is met al zijn voetbalwijsheid vanuit Rood Wit ’62 Helmond naar Mariaheide gekomen. Niet om zelf te voetballen, maar als jeugdleider. Eerst bij het team van zoon Daan om aansluitend bij andere pupillenteams als leider mee te gaan. In totaal is hij vanaf seizoen 1996-97 17 jaar jeugdleider geweest. Na één jaar leider is hij hoofdjeugdleider geworden en tevens hoofdbestuurslid. Negen seizoenen heeft Henk deze functie bekleed. Een bijzonder aimabel bestuurslid en fijn om mee te werken.


Gerard Dortmans
(25 jaar lid) heeft bij de jeugd van SCMH gevoetbald. Met zijn overstap naar de senioren heeft hij een transfer gemaakt naar de Hoogstraat, dat in Uden in de competitie van de recreatiesport speelde. Toen deze competitie vanwege terugloop stopte, is Gerard in 1996 terug gekomen naar SCMH. Hij ging spelen bij de zondagveteranen en is van dit teams verschillende jaren leider geweest. Tevens is hij toen jeugdleider geworden van het team van zoon Roel. Dit heeft hij 7 jaar gedaan. Op dit moment maakt Gerard deel uit van de groep wedstrijdcoördinatoren op de zondag. Voor deze huldiging had hij speciaal zijn fanclub meegebracht en hij werd dan ook vol overgave toegezongen.


Jorrin Wristers
(25 jaar lid) heeft zich als 8-jarige aangemeld bij SCMH. Hij heeft de gehele jeugd doorlopen en daarna bij de senioren gaan spelen, voornamelijk in het 3e team. Nu nog speelt hij af en toe mee met de zaterdagveteranen. Daarnaast is hij met regelmaat scheidsrechter, waar de club heel blij mee is. Verder is hij verschillende jaren lid geweest van de sportkantinecommissie en heeft hij mede de SCMH-quiz georganiseerd. Die heeft door corona een paar jaar niet kunnen plaatsvinden, maar zal zeker nieuwe leven ingeblazen worden (heeft hij beloofd).


Nick van de Graaf
(25 jaar lid) heeft na een succesvolle jeugdcarrière (van middenvelder omgeturnd tot verdediger) het actief voetbal helaas moeten laten voor wat het was. Door knieproblemen kon en mocht hij niet meer voetballen. Nick is wel (rustend) lid van de vereniging gebleven en had nog een reserve-taak. Bij absentie van de verzorger van het eerste team kon er een beroep op Nick gedaan worden om als ‘invaller’ mee te gaan.


Jeroen van den Broek (25 jaar lid) heeft samen met Nick de jeugdperiode bij SCMH doorlopen. In de voorste linie kon hij voor veel gevaar zorgen voor het doel van de tegenstander. In de senioren kwam Jeroen voor enige seizoenen bij de selectie, voornamelijk in het 2e team. De 5 minuten, die hij als invaller bij het eerste team mocht maken, vormden toch wel hét hoogtepunt van zijn carrière. Daarna zakte hij af naar het 3e team, waarvoor hij tot en met dit seizoen heeft gespeeld. Vanaf komend seizoen gaat hij het team van de zaterdagveteranen versterken. Als vrijwilliger heeft Jeroen enige jaren deel uit gemaakt van de sponsorcommissie.  

 

De laatste jubilaris uit het rijtje van 2021 is niet zo maar iemand. Wim van Lieshout vierde zijn 50-jarig lidmaatschap bij SCMH. Hij is in 1971 aangemeld, heeft de jeugdjaren doorlopen en daarna bij de senioren gespeeld, voornamelijk in een lager (gezelligheids-)team. Zijn vrijwilligerstaken zijn echter veel omvangrijker. Vanaf seizoen 1978-79 tot nu toe is hij onafgebroken lid geweest van het jeugdkaderkorps. In verschillende functies was hij vrijwilliger voor de vereniging: o.a. leider, trainer, indien nodig scheidsrechter en lid van de TCJ. Hierin had en heeft hij een niet-onbelangrijke taak met zijn kennis over spelers en spel. Bijzonder is ook dat hij al 44 jaar (!) als leider mee op pupillenkamp gaat, waarvan de laatste tig-aantal jaren als chef-d’equipe. Ook bij de seniorenafdeling heeft hij zijn inbreng gehad. Vele jaren leider van een lager team en gedurende 9 jaar heeft hij de trainingen voor de lagere teams verzorgd. Als nevenactiviteit heeft hij o.a. gedurende 12 jaar de SCMH-quiz mee georganiseerd en vorm gegeven. Voor al zijn taken en functies heeft Wim in 2015 de titel van Vrijwilliger van het Jaar gekregen.

 

Alle jubilarissen kregen een herinnering als aandenken aan hun jubileum, een bloemetje en een woordje van het bestuur. Van zijn team SCMH 4 kreeg Wim daarnaast een fraaie reiskoffer (met inhoud) met een levensgroot SCMH-logo aan de voorkant. Een leuke geste van het team.

 

 

Jorrin
Jorrin
Nick
Nick
Jeroen
Jeroen
Wim
Wim
Gerard
Gerard