| Afgelastingen

Door: Bert van den Broek

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft het vaandelteam van de voetbalafdeling een viertal vriendschappelijke wedstrijden gespeeld, gevolgd door drie bekerwedstrijden. Na de laatste bekerwedstrijd heeft de staf kunnen vaststellen, dat het een nuttige oefenperiode was geweest. In het begin was duidelijk dat hier en daar nog wat geschaafd moest worden. Helaas was de ziekenboeg, die al goed bezet was, na afloop uitgebreid met de opname van de verdedigende sterkhouders Jelle vd Velden en Bram van Os. Hierop zal men in het begin van de competitie geen beroep kunnen doen.

De eerste tegenstander was Avesteyn, waar oud-trainer Hugo vd Sande voor het vierde seizoen de scepter zwaait. Ondanks dat er slechts met 2-1 werd verloren, bleek er voor de Heise technische staf nog wat werk aan de winkel. Maar daar waren de komende wedstrijden dan ook voor. Het doelpunt van SCMH werd gescoord door Ralph Donkers. Die maakte de overstap van de JO19 en voor hem was dit doelpunt een mooie opsteker.
Tegen Constantia voetbalde SCMH goed tot aan de 16. Het creëerde legio kansen, maar het vizier stond niet op scherp. De gastheren scoorden twee keer, waardoor met 0-2 verloren werd. De eerste wedstrijd op het eigen sportpark was tegen Vorstenbossche Boys, een tegenstander die men ook in de competitie treft. SCMH domineerde tot de 70e minuut, zonder grote kansen te krijgen. Daarnaast gaf het ook niets weg. Na enige wissels werd het iets minder en uit de omschakeling konden de Boys tweemaal scoren. Hierdoor ging ook deze wedstrijd met 0-2 verloren. Maar al met al geen reden tot paniek. De laatste oefenpot was tegen het Ollandia van oud-trainer Mayk van Driel, die in Olland aan zijn eerste seizoen was begonnen. SCMH liet er geen gras over groeien en zette het overwicht om in een klinkende 4-1 overwinning. De doelpunten kwamen op naam van Pieter vd Velden (2x), Koen Verhagen en Roy vd Boogaard.
Voor de bekercompetitie stonden voor SCMH drie wedstrijden op het programma. RKVV Keldonk was de eerste tegenstander. De gehele wedstrijd was SCMH de bovenliggende partij. Het kwam op een 0-3 voorsprong door doelpunten van Pieter vd Velden, Stan Rovers en Jorn de Koning. Door slordigheden in de eindfase werd het geen grotere uitslag. Het kreeg zelfs nog een tegentreffer om de oren vanwege een onoplettendheid. De 3-1 overwinning was echter mee dan verdiend. Voor de tweede wedstrijd kwam FC Uden (op zaterdagavond) op bezoek. Het werd voor SCMH een makkelijke wedstrijd, mede omdat FC Uden verzuimde enige tegenstand te bieden. Stan Rovers, Stijn de Korte, Pieter vd Velden, Paul Daandels en Roel Bekkers bepaalden de eindstand op 5-0. De wedstrijd tegen Nijnsel moest bepalen, wie als eerste in deze poule zou gaan eindigen. Ook Nijnsel had beide voorgaande wedstrijden gewonnen. Het werd beide keren 5-0, waardoor een gelijkspel voor SCMH niet voldoende was. Het fysiek sterkere Nijnsel kwam in de eerste minuut al op een 0-1 voorsprong. Voor de rest was men in deze eerste helft gelijkwaardig. Ook in de eerste minuut van de tweede helft (?) kon de Nijnselse ploeg scoren. Nadat Nijnsel op 0-3 was gekomen, kon SCMH iets terug doen. Roy vd Boogaard en Rik Kanters zorgden dat het nog spannend werd. Vlak voor het einde kregen de groen-witten zelfs nog een grote kans op de 3-3, maar helaas… Ondanks het 2-3 verlies was het voor SCMH een goede afsluiting van een nuttige oefenperiode. Vol vertrouwen gaat men de strijd aan in de eerste competitiewedstrijd, uit tegen SES in Langenboom.