PROEFLES KORFBAL

PROEFLES VOETBAL

De competitie-in-toernooivorm voor de VR30+ is op 11 maart weer hervat. Dit keer was het toernooi in de eigen thuishaven van SCMH, sportpark Spoorzicht. In 7-tallen wordt met 4 andere verenigingen op deze vrijdagavond een geanimeerd en gezellig toernooitje gespeeld. Het is overigens geen zomeravondcompetitie: er wordt echt wel voor de punten gestreden!

Het laatste toernooi dateerde alweer van medio november 2021. Vanwege de extra lange corona-winterstop konden deze toernooien nu pas hervat worden. Vóór deze stop vormden onze dames samen met Vorstenbossche Boys een team. Nu kon men een eigen team op de been krijgen, wat de Boys ook lukte. Met verder Berghem Sport, FC Uden en een combinatieteam van Avesteyn, Heeswijk en WHV speelden beide teams een prima toernooi. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren, bleek wel uit de uitslagen. De eerste wedstrijd moest SCMH er nog inkomen en verloor met 4-0 van Berghem Sport. Alle andere wedstrijden van de avond eindigden met een miniem verschil in doelpunten.

Leuk en spannend was de laatste wedstrijd van de groen-witten, tegen Vorstenbossche Boys. Het was een sportieve pot, hoewel er op het scherpst van de snede werd gespeeld. Gescoord werd er niet, terwijl beide teams mogelijkheden kregen.

Het lukte onze dames nog niet om te scoren. Deze teller bleef derhalve op nul staan. Maar… er is hoop, want er kwamen kansen en zelfs werd éénmaal de paal geraakt! De dames zitten nog aan het begin van hun carrière, maar onder de bezielende leiding van leider/trainer Sander de Wit zal er weldra een geoliede machine te bewonderen zijn. Eentje, waarvan de tegenstander ’s nachts badend in het zweet wakker wordt!

Aan de oproep voor publiek werd goed gehoor gegeven. Uiteraard waren de eigen mannen van de partij om hun vrouwen toe te juichen. Daarnaast waren er verschillende belangstellenden, ook van de andere verenigingen.

De Heise dames speelden in hun nieuwe tenues, beschikbaar gesteld door Agri Service van Dennis van Duijnhoven. Die werd met een bloemetje bedankt voor zijn sponsorschap.

Na afloop werd de gezelligheid voortgezet in de kantine, waarbij de dames van alle teams even aanschoven.

TEAMFOTO