Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Vacature
Webmaster: Peter Nooijen

Design: Peter Nooijen (iov Koek)
Techniek: Theiner ICT

Zondag 4e klasse I

| Afgelastingen

header kantine1

BOSKANT - Terwijl de spelers en technische staf van beide clubs al bijna aan de kerstdis zaten, moest er op de zondag van de vierde advent toch nog gevoetbald worden in Boskant. Het betrof een inhaalwedstrijd, doordat de 'moesson' die afgelopen weken het mooie Brabantse land teisterde debet was aan enkele afgelastingen.
En hoewel SCMH zich afgelopen week onder normale omstandigheden kon voorbereiden en daardoor scherp kon trainen op de clash tussen de dorpen van Meijerijstad die het verst uit elkaar liggen, bleek daar tijdens de wedstrijd maar weinig van terecht gekomen. Want na een hoopvol begin en enkele dotten van kansen, die alweer gemist werden, ging SCMH, zij het geflatteerd, hard onderuit door een zeer gedecideerd Boskant dat wel raad wist met de kansen: 4-1.
 
Bob van den Berg zag ondanks de goede openingsfase het echec wel aankomen. "Ja dat het vandaag niks zou worden, merkte ik al tijdens de warming up. We waren niet scherp en het was slappe hap." 
 
Zoals gezegd was de openingsfase voor SCMH. De bezoekers uit Mariaheide waren in het eerste kwartier heer en meester en hadden volgens een neutrale bezoeker daarna al met 0-3 voor moeten staan. Maar als zelfs de grootste kansen niet benut worden, zoals bijvoorbeeld een bal voor open goal wild over schieten, zegt dat eigenlijk al genoeg. Na het openingsoffensief kwam Boskant steeds beter in de wedstrijd en ging vol de duels aan. SCMH liet het gebeuren en zo sloeg Boskant na een minuutje of 25 hard toe door hun kans wel te verzilveren: 1-0. Nog voor rust kreeg SCMH een tweede mokerslag te verwerken toen een speler van Boskant in de zestien werd gevloerd. Een penalty was het gevolg en deze werd straf binnen geschoten: 2-0. Deze achterstand bij rust was een fikse domper, maar het was nog niet gespeeld, ook gezien de kansenverhoudingen. SCMH had de intentie om na rust weer terug in de wedstrijd te komen en legde zich niet bij voorbaat neer bij weer een onnodige nederlaag. Maar beide ploegen stonden amper drie minuten op het veld toen Boskant er zelfs 3-0 van maakte. Ook dat hebben we dit seizoen al vaker gezien, dat SCMH nog staat te dromen na de theepauze en meteen weer een goal om de oren krijgt. Zit er soms iets in de thee die SCMH opgediend krijgt?...  Toen moest SCMH wel alle schroom van zich afwerpen en het bekende alles of niets spelletje spelen. En eindelijk na een trits kansen was het Roy van den Bogaard die met nog een half uur spelen de 3-1 op het scorebord bracht. Maar daarna stokte de productie van de groen-witten weer. Wat de bezoekers uit Mariaheide ook probeerden, de bal wilde er maar niet in en de beste kansen werden weer om zeep geholpen. En zo werd het in plaats van 3-2 in de 80e minuut zelfs 4-1 door een eigen doelpunt. Dat kon er ook nog wel bij. Daarmee was het pleit beslecht want tegen zoveel effectiviteit van Boskantse kant kon SCMH niet op. Daarvoor werden er aan SCMH zijde teveel kansen verprutst en duels verloren. Het was gewoon niet goed genoeg.
 
En dat beaamde ook Floyd Dekkers:  "We begonnen nog goed, maar die kansen die we kregen moeten er gewoon in. Daarna wordt Boskant sterker en komen ze steeds beter in de wedstrijd. We verliezen de duels en alles valt voor ons de verkeerde kant op. Na rust probeer je het nog recht te zetten en terug in de wedstrijd te komen. Maar we beginnen weer kei slap door meteen weer een goal tegen te krijgen. Dan maken we nog 3-1 en zelfs als we 3-2 hadden gemaakt, denk ik nog dat we hadden kunnen winnen. Maar na die eigen goal was het wel klaar. Zo jammer, want we hadden hier echt niet hoeven te verliezen"