Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Henriette Rovers
Webmaster: Peter Nooijen

Techniek: Theiner ICT

Zondag 4e klasse H

| Afgelastingen

header kantine1

Door: Rob Rauh

Vandaag moest SCMH-1 voor het eerste competitieduel uit naar DSV uit Ledeacker nabij Sint Anthonis. Het kerkdorp Ledeacker telde in 2018 slechts 605 inwoners, maar heeft desondanks een zeer levendige voetbalclub met een prachtige accommodatie en een rijke historie. DSV, ofwel De Snel Voeters, is reeds in 1929 opgericht en vierde dit voorjaar haar 90-jarig jubileum. DSV speelt ook in het groen-wit (vandaag in wit-groen), dus het was goed oppassen wie wie was.

Op een prachtig geprepareerde grasmat begon DSV voortvarend aan de wedstrijd en hadden onze groen-witten weinig in te brengen. Het regende meteen een aantal kansen voor de Heise goal, bal op de lat en alleen voor onze keeper. Maar wij hadden de weer fitte Dave van Doorn onder de lat staan en die speelde vandaag een geweldige wedstrijd. SCMH kwam er maar sporadisch uit en eigenlijk was het bij de eerste beste kans in de 8ste minuut meteen raak. Menno van Hees tikte via een tegenstander de bal behendig in het netje; 0-1. Gelukje maar wel zeer effectief, want in de bekerronde lukte het maar niet om te scoren en was de effectiviteit zeer laag. Na deze vroege goal regende het weer kansen voor DSV. Dave ranselde een schitterende bal in de rechter uit de goal en was onpasseerbaar bij 2 man tegen man situaties. DSV werd er moedeloos van. En als een duiveltje uit een doosje was daarop plotseling weer SCMH in de 39ste minuut. Na een schitterende dieptebal van Mike Linders richting de rechter cornervlag, pikte Clint Bekkers de bal keurig op en gaf de perfecte voorzet op Bram Lomans, die hem er cool inschoof; 0-2. Zeer effectief dus. Daarna kwamen er nog wat kansjes voor DSV, maar ja wij hadden Dave. Geen vuiltje aan de lucht, ondanks de 9 corners van DSV in de eerste helft. Volgens onze trainer Tom van Dalen moesten we in de 2de helft vooral rustig blijven, want DSV moest nu nog meer komen en dan gaan ze achterin extra risico’s nemen.

DSV kwam ook inderdaad, maar het spel ging toch mooi op en neer. Totdat DSV in de 55 minuut een onterechte penalty kreeg. Maar ja, Dave stond nog steeds onder de lat en tikte hem er vakkundig langs, niks aan het handje. DSV bleef hierna echter komen en in de 60ste minuut was daar dan toch de voor hun verlossende 1-2 via een prachtige kopbal van hun aanvoerder. Slechts 10 minuten later werd het zelfs 2-2 via binnenkant paal. Niet onverdiend. Met nog een kwartiertje te gaan, werd het pas echt spannend en hadden we ogen te kort om alles bij te kunnen houden. Gelukkig was het SCMH dat via een prachtig afstandsschot van Mees van Schaijk aan het langste eind trok; 2-3. SCMH speelde vandaag niet geweldig, maar was dus wel zeer …… met de kansen en dan kun je dus ook winnen. Het spreekt voor zich dat het naderhand in de kantine in Mariaheide nog lang onrustig en gezellig was tijdens de wedstrijd PSV-Ajax en met enkele verdwaalde Feijenoord supporters erbij.

Agenda

Geen komend evenement!