Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Vacature
Webmaster: Peter Nooijen

Design: Peter Nooijen (iov Koek)
Techniek: Theiner ICT

Zondag 4e klasse I

| Afgelastingen

header kantine1

SCMH heeft aan de uitwedstrijd tegen NLC`03 slechts één punt overgehouden. In een wedstrijd, waarin SCMH de gehele wedstrijd de betere ploeg was, stond na afloop 1-1 op het scorebord. De wedstrijd werd gespeeld in Lith onder goede weersomstandigheden met als enig nadeel dat er aanvankelijk wel veel wind stond. SCMH was de betere ploeg en had eigenlijk de winst mee naar Mariaheide moeten nemen. Gezien de kansen die de ploeg kreeg en het vertoonde spel zou dit ook terecht geweest zijn.

De wedstrijd begon aanvankelijk gelijkopgaand, maar al spoedig trok SCMH het initiatief naar zich toe. SCMH had in de eerste helft ook het windvoordeel maar wist toch maar weinig echte doelrijpe kansen te creëren. Verrassend was het daarom dat Bram Lomans in de 18e minuut al de openingstreffer wist te maken. In een onoverzichtelijke situatie, waarbij de keeper van NLC’03 toch enigszins in de fout ging, belandde de bal na een voorzet van Mike Linders, via Bram Lomans en de keeper in het doel. SCMH bleef sterker en dezelfde Bram Lomans wist in de 37e minuut met een kopbal bijna de 2-0 te scoren. De kopbal ging echter net over en belandde in de ballenvanger. Het duurde tot de 37e minuut voordat de gastheren voor de eerste keer gevaarlijk voor het doel van SCMH verschenen. De bal werd echter ruimschoots overgeschoten en de keeper van SCMH, Dave van Doorn, werd verder in de eerste helft niet meer op de proef gesteld. 0-1 was de ruststand.

In de rust werd Rik Kanters vervangen door Menno van Hees. Het wedstrijdbeeld was aanvankelijk hetzelfde als in de eerste helft. SCMH probeerde aan te vallen en NLC’03 leunde erg sterk op hun verdediging. Na een grove overtreding van NLC’03 dreigde de wedstrijd wat onvriendelijker te worden. Gelukkig was dit maar even en werd de wedstrijd weer verder gespeeld met het benodigde respect voor elkaar. Het duurde tot de 65e minuut voordat er weer een doelrijpe kans ontstond en wel voor SCMH middels Menno van Hees. Hij kwam juist enkele centimeters te kort om de 2-0 binnen te tikken.
In de 70e minuut werd Roel Bekkers vervangen door Thijs Kanters.
Zoals in iedere voetbalwedstrijd ontstaat er ook altijd een kansje voor de onderliggende ploeg. Weifelend optreden van de verdediging was er de oorzaak van dat de SCMH keeper gepasseerd werd door een schot van de aanvoerder van de thuisploeg in de 71e minuut en zodoende de gelijkmaker op het scorebord bracht.
Vlak hierna kreeg de thuisploeg opnieuw een kans maar de bal ging ver over.
Het was tenslotte Thijs Kanters die in de 85e minuut SCMH aan een overwinning had kunnen helpen. Vrij voor de keeper van de tegenpartij