Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Vacature
Webmaster: Peter Nooijen

Design: Peter Nooijen (iov Koek)
Techniek: Theiner ICT

Zondag 4e klasse I

| Afgelastingen

header kantine1

Goede, maar vooral vermakelijke wedstrijd SCMH – DVG. Dat het bezoekende DVG uit Liempde een stevige kluif zou worden voor SCMH was wel duidelijk. Niet voor niets stonden zij tweede op de ranglijst, terwijl SCMH zich tussen het linker en rechter rijtje bevindt.

DVG startte de wedstrijd zoals verwacht. Een sterk middenveld zette veel druk op de defensie van SCMH en vanaf het begin waren de mannen uit Liempde veel sterker.

Het eerste schot was er in de zesde minuut en werd prachtig verwerkt door de jeugdige keeper Dave van Doorn. Echter nog geen minuut later was hij kansloos op een strakke schuiver vanaf de hoek van het strafschopgebied. Ziedaar 0 – 1 voor DVG en op dat moment verdiend. SCMH scheen een moeilijke middag tegemoet te gaan.

Maar na een kwartier kreeg SCMH iets meer grip op de wedstrijd, al was het nog maar via snelle uitvallen maar DVG was gewaarschuwd.

Dan een minuut later, vanuit het niets een prachtige pass van de weer goed spelend Bram Lomans, waarna Menno van Hees alleen op de keeper af niet verzaakte en de 1 – 1 op het scorebord bracht.

Dit bracht vertrouwen bij SCMH en ze werd gelijkwaardig aan DVG en plots kwamen er kansen met als hoogtepunt een geweldig afstandsschot van Stan Rovers, die de keeper op een geweldige wijze pareerde.

Bij rust was het 1 – 1 en had het publiek een geweldige wedstrijd gezien o.l.v. een goed leidende scheidsrechter.

De tweede helft begon als de eerste; een veel sterker DVG dat SCMH met de rug tegen de muur zette. Dit kon niet goed blijven gaan. Het goede spel van SCMH op het einde van de eerste helft was plots weg.

Het overwicht van DVG kwam dan ook in de 58e minuut tot uiting met hun tweede doelpunt. Vanaf de rand van het strafschopgebied onhoudbaar in de hoek: 1 – 2.

Met het spel van SCMH zag het er in die fase niet goed uit en niets voorspelde een beter resultaat dan dat het nu was.

Maar dan in de 85e minuut, precies als in de eerste helft. Een vrije trap van Bob van den Berg werd prachtig ingekopt door de spits Mike Linders. Zie daar 2 – 2.

Een stand waar SCMH, gezien het wedstrijdverloop, tevreden mee kon zijn.

Maar de laatste 10 minuten zouden nog spannend zijn. Wederom een prachtige reflex van keeper Dave op een schot van dichtbij. Hij redde hiermee het punt voor SCMH.

Wat was het een mooie en vooral spannende wedstrijd. Trainer Fred Donkers en leider Patrick vd Burgt konden trots zijn op hun jongens. En het publiek…ja het was koud, maar de wedstrijd zorgde voor veel gespreksstof en “warme” verhalen.

Nu op naar volgende week, uit naar Ravenstein en met deze inzet moet dat gaan lukken vooral ook door de kwaliteiten die in dit jonge team aanwezig zijn.