Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Vacature
Webmaster: Peter Nooijen

Design: Peter Nooijen (iov Koek)
Techniek: Theiner ICT

Zondag 4e klasse I

| Afgelastingen

header kantine1

MARIAHEIDE – De clash tegen het stugge SDDL uit Demen, was een wedstrijd met een hoog Déjà vu gehalte. De heen wedstrijd vond welhaast onder identieke omstandigheden plaats. Ook dit keer regende het pijpestelen en mondde de wedstrijd uit in een slijtageslag met als gevolg een trits gele kaarten en een loodzwaar zompig veld. Het verschil met de uitwedstrijd was dat er dit keer wel een kordate scheidsrechter was en het SCMH wel lukte om de overwinning over de streep te trekken. Na 90 minuten strijd stond er een kletsnatte 2-1 einduitslag op het scorebord.

Van de weergoden moesten de spelers en bezoekers het niet bepaald hebben. Het was hondenweer en dat werd er gedurende de wedstrijd niet beter op. Daarom complimenten aan beide ploegen die onder deze loodzware omstandigheden er toch een echte wedstrijd van maakten. Immers beide teams konden de punten heel goed gebruiken. Dat de twee elftallen aan elkaar gewaagd zijn, bleek ook nu weer. Want in de eerste twintig minuten vielen er eigenlijk geen echte grote kansen te noteren. Beide teams hielden elkaar in evenwicht en zochten naar openingen. Dan na 22 minuten kreeg SCMH een corner en hieruit kreeg Bob van den Berg een schietkans, maar zijn schot werd geblokt door de keeper. SCMH voerde langzaam de druk op waardoor SDDL zich genoodzaakt voelde om twee keer stevig in te grijpen, wat twee spelers van de bezoekers een gele prent opleverde. En dan rond de 30e minuut vond SCMH eindelijk het spreekwoordelijke gaatje in de defensie van de gasten. Het was een mooie aanval over veel schijven. Uiteindelijk gaf Stan Rovers de beslissende steekpass waarmee Pieter van de Velden vrij voor de keeper werd gezet en met een fraai wippertje verschalkte hij de keeper: 1-0. SCMH bleef in het restant van de eerste helft de bovenliggende partij en speelde nog een aantal kansen bij elkaar, maar helaas gingen deze er niet in. En daarmee was de beloning vooral gezien het laatste sterke kwartier te karig. De rekening hiervoor kreeg SCMH al redelijk snel in de tweede helft gepresenteerd. We schrijven de 54e minuut, wanneer SDDL via een uitbraak gevaarlijk richting het doel van SCMH opstoomde. De laatste man van SCMH greep hard in om de aanval te smoren, dat ging ten koste van een gele kaart en een vrijetrap op de rand van de zestien. Hoewel de Heise keeper ‘de bus’ voor de goal had geparkeerd, werd de vrijeschop langs de muur geschoten en plofte de bal tegen de touwen: 1-1. SCMH was het even kwijt, want amper twee minuten later kwam men goed weg toen SDDL vrij voor de keeper opdook. Dave van Doorn wist met een knappe reflex zijn doel schoon te houden.

Patrick van der Burgt die als hoofdcoach op de bank zat, in verband met de knieoperatie van Fred Donkers, keek het nog even aan en had toen genoeg gezien. Hij voerde zijn eerste ‘adellijke wissel’ door, door de broer (Luuk van Stiphout) van de kersverse Heise prins in te brengen voor Stan Rovers. Het gaf SCMH nieuw elan, want nog geen twee minuten daarna, in de 64e minuut, scoorde Mike Linders na fraai voorbereidend werk en aangeven van Pieter van de Velden: 2-1. Het volgende wapenfeit van SDDL liet niet lang op zich wachten. Ook dit keer via een vrijetrap. Deze was nu een stuk verder van de goal af dan waaruit gescoord werd , maar het schot was kiezelhard en ketste via de paal naast. Daar had SCMH geluk. Even later had SCMH, maar vooral Luuk van Stiphout, vette pech, toen hij na een duel verkeerd terechtkwam en zijn schouder uit de kom schoot. Hij stond amper tien minuten op het ‘slagveld’, maar moest zich logischerwijze laten vervangen door Thijs Kanters. Deze stond koud op de ‘voetbalpiste’ en kreeg meteen een goede kans, maar de Demense keeper stond paraat. SDDL gaf zich zeker nog niet gewonnen en creëerde in de tegenaanval een grote kans, maar Dave van Doorn stond op de goede plek om verder onheil te voorkomen. Het werd een spannende slotfase, want SDDL begon meer en meer te drukken om alsnog de gelijkmaker te forceren. Daarom nog een laatste wissel aan SCMH zijde. En dit keer een heuse ‘koninklijke wissel’. De Koning (Jorn), ging eraf voor de prins: Thijs van Stiphout, als extra slot op de deur. Bovendien had de prins al drie avonden en nachten tijdens de befaamde Bonte Avonden de Krikkelstal opgezweept. En ook nu kregen de groen-witten extra inspiratie en werd het team door de prins aangespoord om de overwinning over de meet te trekken. En zo geschiedde, met kunst en vliegwerk dat wel, de ballen werden het veld uitgeroeid, maar dat deerde niemand. Want net toen SCMH zich eindelijk onder de druk van SDDL uit wist te voetballen en richting het Demense doel counterde, blies de uitstekend leidende arbiter voor de laatste maal op zijn fluit. De driepunter was daarmee binnen en dat was na afloop uiteraard weer een klein feestje waard!

Coach Patrick van der Burgt over de wedstrijd: “Het was weer een stevige pot voetbal, net als in de uitwedstrijd. Gelukkig hadden we dit keer wel een goede scheids die het spel goed aanvoelde en onder controle had. In de eerste helft speelden we goed en hadden we vaker moeten scoren. In de tweede helft kregen we het moeilijk en gingen ook de omstandigheden een grotere rol spelen. Door de vele regen werd het veld loodzwaar en zij gingen steeds meer drukken. Gelukkig hielden we stand en hebben we gewonnen. Dit is een mooie opsteker!”