Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Vacature
Webmaster: Peter Nooijen

Design: Peter Nooijen (iov Koek)
Techniek: Theiner ICT

Zondag 4e klasse I

| Afgelastingen

header kantine1

SCMH heeft op deze koude zondagmiddag een kleine maar zeer verdiende overwinning behaald in de uitwedstrijd bij Ravenstein. Een eindstand van 1-0 in het voordeel van SCMH was voldoende om de fel begeerde 3 punten mee naar Mariaheide te nemen.

 

Ook was het een prettige bijkomstigheid dat Jorn de Koning na een jaar zwaar blessureleed weer zijn rentree kon maken. SCMH was de gehele wedstrijd de betere ploeg en Ravenstein kon geen enkele aanspraak maken op een voor hun beter resultaat.

SCMH trok direct na het beginsignaal het initiatief na zich toe. Dit wel vanuit een gesloten defensie. Via toch enigszins voorzichtig combinatievoetbal probeerde men kansen te creëren voor het doel van de keeper van Ravenstein. Toch waren het de gastheren die na 20 minuten de beste kans kregen om te scoren. De bal ging echter hoog over het doel tegen de ballenvanger. Hierna kregen de groen-witten uit Mariaheide wel weer de betere kansen.

Dit leidde in de 40e minuut tot de openingstreffer voor SCMH. Een prima voorzet van Randy Bakker kwam precies op maat voor het doel terecht bij Stan Rovers. Deze wist middels een geplaatste trap de doelman te verschalken en zodoende de score te openen.

SCMH ging hierna fanatiek verder op zoek naar de tweede treffer. Helaas wist de keeper van Ravenstein dit te voorkomen en zodoende werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong voor SCMH.

In de 2e helft hetzelfde wedstrijdbeeld. Een sterker SCMH en een zwak Ravenstein.

Zoals zo vaak in voetbal krijgt echter ook de zwakste ploeg wel een keer een scoringskans. Zo gebeurde het in de 60e minuut dat de spits van Ravenstein vrij voor het doel kwam van SCMH. Goed en rustig optreden van de keeper van SCMH, Dave van Doorn in samenwerking met zijn verdedigers, was er de oorzaak van dat de gelijkmaker niet op het scorebord kwam.

In de laatste 20 minuten van de wedstrijd werd Stan Rovers nog gewisseld voor Roel Bekkers en Bram Lomans voor Paul Daandels.

In deze fase van de wedstrijd werd het spel ook niet beter. Toch kreeg Bob vd Berg nog een goede kans om via een goede voorzet de voorsprong te vergroten. Zijn kopbal ging helaas net over het doel.

Ravenstein begon hierna aan hun slotoffensief en zij kwamen toch nog enkele keren dicht bij het doel van SCMH. Gelukkig wist de keeper zijn doel schoon te houden en zodoende de overwinning voor SCMH veilig te stellen.

Drie belangrijke punten waren voor de gasten uit Mariaheide die deze ook verdienden, vooral omdat ze duidelijk de betere ploeg waren in deze sportieve en goed geleide wedstrijd. SCMH kan met veel vertrouwen de komende thuiswedstrijd tegen Cito tegemoet zien.