Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Henriette Rovers
Webmaster: Peter Nooijen

Techniek: Theiner ICT

PROEFLES KORFBAL

PROEFLES VOETBAL

header kantine1

Door: Bert van den Broek
Eindstand: 1-2

Op deze zeer zonnige zondag stond voor SCMH de uitwedstrijd tegen Ulysses op het programma. De hekkensluiter uit Megen zal alle zeilen moeten bij zetten om niet rechtstreeks te gaan degraderen. SCMH was zeer gebrand op een overwinning, waardoor en stapje hoger op de ranglijst mogelijk was. Voor Ulysses is dit het laatste seizoen, dat het zelfstandig als vereniging aan de competitie deelneemt. Bijzonder jammer, temeer het dit jaar ook nog het 75-jarig bestaan viert. Vanaf volgend seizoen gaat het, nadat de jeugd al enige seizoenen samenspeelt, met SBV uit Haren verder in het voetbal.

Voor de spelers, en de scheids, was het een zware middag vanwege het warme weer. De ingelaste drinkpauzes waren dan ook zeer welkom. Uiteindelijk ging SCMH het beste met de hitte om en boog een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning. Een gelijkspel was echter een betere afspiegeling van de wedstrijd, hoewel er ook sprake was van gestolen punten.

In de beginfase ging het spel redelijk op en neer met nagenoeg geen kansen. Een vrije schop voor Ulysses was het eerste wapenfeit, waarvoor het publiek op stond. Het werd een prooi voor Jonne Nooijen, die de bal onder uit de hoek pikte. Meteen hierna was het de beurt aan SCMH: een voorzet van links van good old Rik van Asseldonk werd door Dave van Doorn in de handen van de keeper gekopt. Er werd van beide zijden veel met de lange bal gespeeld, waarbij SCMH steeds extra druk zette. Dit betekende wel enige risico’s in defensief opzicht, maar de achtergebleven groen-witten losten het steeds keurig op. Vooral Gijs Donkers speelde een puike wedstrijd. Hieraan gaat SCMH nog veel plezier beleven! De volgende mogelijkheid was weer voor de bezoekers. Het schot van Koen Verhagen, heel goed aangespeeld door Clint Bekkers, ging net naast het doel. Hierna gaf Clint Bekkers wederom een goede bal, nu op Dave van Doorn. Die speelde zich aardig vrij, maar zijn schot was voor de keeper. Voetballend was Ulysses enigszins de bovenliggende partij, maar vooralsnog waren het misperen of stond Jonne Nooijen op de goeie plek. De beginstand was ook de ruststand. De thee (of ranja) was een welkome dorstlesser. De toeschouwers gingen voor iets anders naar de kantine.

Drie minuten na de pauze was de eerste echte grote kans voor SCMH. Dave van Doorn werd fraai aangespeeld. Hij omzeilde de keeper, maar zijn inzet eindigde helaas op de paal. Het Heise publiek, in groter aantal aanwezig dan dat van de thuisclub, veerde op… Kort hierna toch weer een mogelijkheid voor SCMH. Koen Verhagen gaf een voorzet, welke door Menno van Hees voor het doel werd gekopt. Er was wat gefrommel voor de goal, waarbij Dave van Doorn het laatste tikje gaf. Helaas net naast. In de tiende minuut kwam jeugdspeler Loek Vulders de moegestreden Tano van Hees vervangen. Voor deze wedstrijd was al een beroep gedaan op verschillende spelers van het tweede team. Dit was echter niet voldoende, waardoor Loek van de JO17 zijn debuut voor de hoofdmacht mocht maken. In de twintigste minuut kregen de gastheren een vrije schop net buiten de 16. Deze werd door hun specialist feilloos ingeschoten, waardoor SCMH tegen een 1-0 achterstand aankeek. Gezien de kansen dan wel mogelijkheden een verdiende voorsprong voor de gastheren. Thomas van der Velden kwam in het team voor Koen Verhagen. Deze verse kracht zorgde voor meer zorgen in de Ulysses-defensie. Na ruim een half uur kwam dan de verdiende gelijkmaker, welke door Dave van Doorn door de grabbelende handen van de keeper werd ingekopt: 1-1. Dit doelpunt kon de keeper op zijn conto schrijven. De 1-2 volgde snel hierna. Vanaf het middenveld gaf Gijs Donkers een goede bal op Clint Bekkers. Diens voorzet werd door Thomas van der Velden fraai omgezet in een doelpunt. Reden voor de toeschouwers met een SCMH-hart om een keer ongegeneerd te juichen. De trom van Ulysses was daarentegen opvallend stil… Hierna gooide Ulysses alles nog eens op de aanval, hoewel de keeper de afstand te groot vond om een keer mee naar het front te gaan. De mogelijkheden veelal van afstand, echte kansen waren het dus niet, eindigden over, naast of bij de Heise goalie. Het laatste wapenfeit was voor SCMH: de voorzet van Justin Bleijswijk resulteerde in een corner, welke niets opleverde. Na vier minuten extra tijd vond de scheids het welletjes en dirigeerde de spelers naar de douche.

Man van de wedstrijd aan SCMH-zijde was Gijs Donkers, die niet echt opvallend speelde, maar verdedigend zijn mannetje stond en veel Ulysses-aanvallen onderbrak.

Vrienden van SCMH

Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6

Vrienden van SCMH

Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9