Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Vacature
Webmaster: Peter Nooijen

Design: Peter Nooijen (iov Koek)
Techniek: Theiner ICT

Zondag 4e klasse I

| Afgelastingen

header kantine1

In het vorige seizoen was Nulandia in de klasse van SCMH nog kampioenskandidaat nummer 1. Helaas voor hen visten ze achter het net en konden ze in de nacompetitie ook geen potten breken. Nulandia bleef derhalve in deze 4e klasse, maar bezette tot vandaag met 0 punten wel de laatste plaats. SCMH was met 4 punten een goede middenmoter. De winnaar van vandaag zou goede stappen zetten. De eerste helft was van een bijzonder laag niveau. In de 2e helft pakte Nulandia het voetballend beter op en won terecht met 0-2. Een zure middag voor SCMH.

Op deze mooie zomerse middag rekende het talrijke publiek op een mooie voetbalpot. Het kwam echter bedrogen uit. Voor de pauze was het heel erg rommelig. Nulandia kwam nog enigszins tot combineren toe, maar SCMH speelde slordig en moest het vaak hebben van de lange ballen. Het eerste kansje van de wedstrijd was voor Nulandia. Keeper Dave van Doorn verwerkte deze knap tot corner, welke niets opleverde. Na een kwartier gaf Thijs Kanters een pass op zichzelf, welke hij afrondde met een fraai schot, helaas in de handen van de keeper. Er waren verder nog enige mogelijkheden voor o.a. Mike Linders en Menno van Hees. Het vizier stond echter niet op scherp. Aan de andere kant kwam Dave van Doorn ook enkele keren als winnaar uit de hectiek voor het SCMH-doel. Op slag van rust leek SCMH op voorsprong te komen. Na een mooie aanval gaf Menno van Hees een puike steekpass op Thijs Kanters, die vrije doorgang had. Helaas stond hij in buitenspelpositie, waardoor men met de brilstand ging rusten. Mike Linders moest vanwege een blessure de strijd staken. Hij werd vervangen door Roel Bekkers.

Na de thee was de eerste mogelijkheid voor SCMH. Bram Lomans kon vanaf links Thijs Kanters in de 16 bereiken. Diens schot was echter te zwak om van een echte kans te spreken. Meteen hierna wederom een prima aanval, nu over rechts. Roel Bekkers stuitte op de keeper. Na een kopkans voor Nulandia bracht Dave van Doorn de bal weer snel in het spel. De bal kwam na deze uitval via Roel Bekkers bij Bram Lomans, die net te kort kwam, en er als maximale een corner uithaalde. Helaas zonder resultaat. Nulandia kwam beter aan voetballen toe en trok de wedstrijd naar zich toe. Dit resulteerde in enige kansen, met in de 54e minuut een onverwacht doelpunt: een houdbaar schot op doel werd net voor de keeper van richting veranderd, waardoor deze kansloos was: 0-1. Een bittere pil voor de groenwitten. SCMH kreeg steeds meer moeite met het spel van de gasten en kwam amper nog aan het andere doel. Na een vrije schop voor SCMH leed men lullig balverlies, waardoor Nulandia uit de counter heel gemakkelijk de 0-2 kon scoren en zodoende zeker was van de 3 punten. De aansluitingstreffer leek nog in de maak te zijn. Menno van Hees passeerde wel de keeper, maar de bal werd van de lijn gehaald. Deze kwam voor de voeten van Bob van den Berg, die net over schoot. Het laatste hoogstandje was van de Nulandia-keeper, die een hoge bal van achteruit even laconiek wilde pareren. Roy van de Boogaard, inmiddels ingevallen voor Thijs Kanters, was hem bijna te vlug af. Voor de keeper ging het net goed!

Deze week dus geen punten voor SCMH. Op basis van de 2e helft was het een terechte overwinning voor Nulandia. Volgende volgt de uitwedstrijd tegen Nijnsel. Nieuwe ronde en derhalve ook weer nieuwe kansen.