Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Henriette Rovers
Webmaster: Peter Nooijen

Techniek: Theiner ICT

PROEFLES KORFBAL

PROEFLES VOETBAL

header kantine1

Door: Theo Raijmakers
Eindstand: 0-3

Na een reeks nederlagen was het zaak om in de uitwedstrijd tegen Siol in Katwijk de volle winst te pakken. Zou dat niet lukken dan gaat het er voor SCMH echt niet goed uitzien en is in een paar weken de goede seizoenstart naar de knoppen. Op het kunstgrasveld werd de geblesseerde keeper Jonne Nooijen vervangen door Dave van Doorn.

Op het mooie maar zeer koude sportpark van Siol startte SCMH afwachtend. Niet dat Siol sterker was, maar het spel vond vooral plaats op het middenveld zonder dat er aan beide zijden kansen waren. Het duurde dan ook tot aan de 10e minuut vooraleer SCMH een corner kreeg die door Thijs Kanters werd over gekopt. Maar vanaf dat moment werd SCMH duidelijk de sterkste en twee minuten later werd dat dan ook bekroond. Een penalty vanwege hands werd door Jorn de Koning onberispelijk ingeschoten: 0-1. Waarna dezelfde Jorn drie minuten later van afstand hard op de keeper schoot.


Niet dat Siol geen kans had. Zeker wel toen in de 22e minuut een speler vrij voor Dave verscheen, maar hoog over schoot. Dan na een half uur; Stan Rovers passeert op prachtige wijze de rechtsback, zet strak voor en Roel Bekkers schiet van dichtbij de 0-2 binnen. Met een nu veel beter SCMH wordt er voor de pauze toch niet meer gescoord.
De tweede helft begint voor SCMH met dezelfde opstelling, maar Siol tapt nu duidelijk uit een ander vaatje, gaat de duels scherper in en krijgt een overwicht op het middenveld. Als dan Menno van Hees, zoals altijd hardwerkend, een wel heel domme gele kaart incasseert, wordt het toch weer oppassen geblazen. In de 55e minuut vervangt Pieter v.d. Velden de moegestreden Roel Bekkers. Na een kwartier hervatte SCMH gelukkig weer het overwicht en de wedstrijd speelde zich vooral weer af op de helft van Siol. Kansen kwamen, maar werden niet benut.


Dan de 70e minuut. Op links, van grote afstand, neemt Thijs Kanters de bal vol op de wreef en scoort prachtig in de verre hoek de 0-3. Dit moet SCMH vast kunnen houden. Maik van Asseldonk komt voor Roy v.d. Boogaart en Guus van Wiechen komt voor de vandaag weer heel goed spelende Gijs Donkers.
Toch eindigt de wedstrijd nog in mineur toen Menno van Hees flink geblesseerd moest uitvallen, terwijl er al drie wissels waren geweest. Siol kreeg in de slotminuten daardoor weer een overwicht, maar de voorsprong bleef behouden.


Het was koud en nat in Katwijk maar het resultaat vergoelijkte veel. En vanwege de coranamaatregelen, waarbij het trainen na vijf uur niet meer mag, zou dit zomaar de laatste wedstrijd voor de winterstop kunnen zijn. Maar gelukkig een met een gouden randje.

Agenda

21
feb
Op de kaartavonden is iedereen welkom. Dus óók als je geen lid van SCMH bent

21
mrt
Op de kaartavonden is iedereen welkom. Dus óók als je geen lid van SCMH bent

11
apr
Op de kaartavonden is iedereen welkom. Dus óók als je geen lid van SCMH bent