Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Vacature
Webmaster: Peter Nooijen

Design: Peter Nooijen (iov Koek)
Techniek: Theiner ICT

Zondag 4e klasse I

| Afgelastingen

header kantine1

NIJNSEL - Het begint een repeterend verhaal te worden bij het vaandelteam van SCMH. Lekker mee voetballen met de tegenstander, maar zelf verzuimen de kansen te verzilveren en vervolgens hele vervelende doelpunten tegen krijgen en daardoor uiteindelijk toch met lege handen achterblijven. Het overkwam SCMH afgelopen zondag weer en nu in en tegen vv Nijnsel dat met een 2-1 overwinning de punten in eigen huis hield.

En daardoor bevindt SCMH zich inmiddels in de onderste regionen van de ranglijst en kan het zomaar een lastig seizoen worden met het degradatiespook op de hielen van de Mariaheidenaren . Maar doemdenken dat gaat de trainers te ver, want: "Op zich voetballen we niet slecht en doen we goed mee, alleen de kansen willen er maar niet in. Het zit niet mee, het is wachten dat het geluk eindelijk de goede kant op valt. En dat moment komt een keer", aldus assistent trainer Floyd Dekkers.

Maar SCMH begon wel dramatisch aan de wedstrijd op het kunstgras in Nijnsel. Zou het daar aan liggen? Want na drie minuten al stond het 1-0 voor de thuisploeg. De eerste de beste aanval leverde prompt een goal op, de Heise verdediging volgde de bal in plaats van de man en stapte daardoor verkeerd uit, waardoor Nijnsel simpel de bal kon binnen tikken. Het eerste kwartier was Nijnsel heer en meester, maar het moet gezegd, SCMH maakte het Nijnsel wel gemakkelijk door de bal bij het opbouwen een paar keer zomaar in te leveren bij de tegenstander. Die kwam er vervolgens gevaarlijk uit en dat leverde enkele hachelijke momenten op bij het doel van de Heise keeper. Gelukkig brachten de paal en de keeper redding zodat SCMH niet op grotere achterstand kwam. Na een kwartier kreeg SCMH meer grip op de wedstrijd en trok het ten aanval. Er werd een corner versierd en warempel deze ging er nog in ook! Het was Randy Bakker die na een soort scrimmage de bal binnen knalde. Daarna ging het gelijk op en waren er kansen over en weer, maar gescoord werd er voor de theepauze niet meer.

Na rust een zelfde spelbeeld, Nijnsel maakte weliswaar het spel maar SCMH bood goed weerwerk door snel de diepte te zoeken, gebruik makend van de snelheid van de flankspelers. En zo werd ook de tweede helft een uitermate boeiend schouwspel, in de snijdende Nijnselse kou. Met wat verse krachten probeerde Nijnsel het offensief meer gestalte te geven. Maar daar was SCMH nog niet erg van onder de indruk. De bezoekers uit Mariaheide kregen zelf ook enkele hele fraaie kansen, maar ze wilden er niet in. De keeper van Nijnsel ranselde er een paar mooie ballen uit. En toen ging het in de 75e minuut plots mis. En daar was een doodspel moment voor nodig. Een scherp genomen corner door Nijnsel werd uitstekend binnen gekopt en de Heise keeper was geklopt: 2-1. SCMH moest weer in de achtervolging, proberen om in het laatste kwartier er nog een punt uit te slepen. Maar opnieuw stak het bekende euvel weer op, de kansen werden niet verzilverd. Ook de thuisploeg kreeg nog enkele dotten van kansen om de score uit te breiden maar slaagde daar niet in. En daardoor bleef het verschil slechts één doelpunt, maar dat betekende na het laatste fluitsignaal dat SCMH aan de verkeerde kant van de score zat en dus met lege handen huiswaarts keerde. Zonde, want weer speelde SCMH een wedstrijd die het niet had hoeven verliezen. Hopelijk komt in de uitwedstrijd tegen Boxtel de ommekeer.