Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Vacature
Webmaster: Peter Nooijen

Design: Peter Nooijen (iov Koek)
Techniek: Theiner ICT

Zondag 4e klasse I

| Afgelastingen

header kantine1

Op deze zonnige zondag werd de wedstrijd Nulandia – SCMH gespeeld op het kunstgras in Nuland. In de eerste helft was Nulandia de betere ploeg, maar SCMH was gevaarlijk in de tegenstoot. De 2e helft was voor SCMH, met een knappe ontknoping.

Noot bestuur: Patrick van der Burgt stond ook dit keer aan het roer met broer René aan zijn zijde. Hoofdtrainer Fred Donkers is herstellende van een knieoperatie en moest daardoor wederom verstek laten gaan.

Nulandia begon goed aan de wedstrijd en had meer balbezit en probeerde via de vleugels gaten te vinden in de Heise defensie. De verdediging van SCMH stond echter goed en gaf weinig ruimte weg. Alleen wat ongevaarlijke afstandsschoten werden weggegeven. In de 18e minuut kwam SCMH er gevaarlijk uit via Pieter van der Velden aan de linkerkant, die voorgaf op Stan Rovers. Deze kon vrij inschieten, maar hij raakte de bal niet goed, waardoor de keeper makkelijk kon redden. In de 26e minuut kwam Nulandia op 1-0, doordat een voorzet goed werd ingekopt door Tom van de Ven. Op dat moment een terecht voorsprong. Meteen hierna kreeg Mike Linders nog een goede kans uit een snelle aanval. SCMH kwam beter in de wedstrijd, maar Nulandia kreeg nog een goede kans, die op de lat belandde. Men ging rusten met een 1-0 voorsprong voor Nulandia. In de 2e helft liet SCMH zien, dat het nog in een goed resultaat geloofde en ging meer druk zetten naar voren. Er kwamen kansen over en weer met nog een goed afstandsschot van Bob van den Berg. Dave van Doorn had ook een paar prima reddingen na uitvallen van Nulandia. In de 60e minuut kwam Mees van Schaijk in het veld voor de moegestreden Clint Bekkers. In de 75e minuut kwam Stijn de Kort in het veld voor Bram van Os en in de 81e minuut Roy van den Boogaard voor Jelle van der Velden. SCMH ging achterin 1 op 1 spelen. Nu werd de druk op de thuisclub steeds groter, maar kreeg Nulandia ook ruimte in de tegenaanval, maar Dave van Doorn stond zijn mannetje. Ook Randy Bakker werd naar de frontlinie gestuurd voor de hoge ballen. Stijn de Kort kreeg nog een goede kopkans, evenals Randy Bakker. Helaas zonder succes. In de laatste minuut kreeg SCMH nog een hoekschop en heel SCMH stond in het strafschopgebied, behalve keeper Dave van Doorn en Bob van den Berg. Uit deze hoekschop kwam een scrimmage, die uiteindelijk door Menno van Hees werd binnengekopt. Zodoende werd het 1-1. Nulandia kreeg nog een vrije schop net buiten de 16. Maar nadat deze werd over geschoten, floot de scheidsrechter af, zodat SCMH een prima resultaat neerzette tegen een sterk Nulandia. De vreugde was groot in het kleedlokaal na dit uitmuntende resultaat.