Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Henriette Rovers
Webmaster: Peter Nooijen

Techniek: Theiner ICT

PROEFLES KORFBAL

PROEFLES VOETBAL

header kantine1

Door: Theo Raijmakers
Eindstand: 5-0

Voor de inhaalwedstrijd tegen Juliana moest SCMH naar Mill. Juist het team waar de eerdere trainer van SCMH naar toe was gegaan. Dus er zat iets meer dan normale wedstrijdspanning op de wedstrijd. SCMH was vooral in het begin de bovenliggende partij al leidde dit niet tot kansen. Het spel golfde op en neer en het was opvallend dat Juliana zich ver terug trok en SCMH het spel gunde. Maar nogmaals gezegd, geen kansen. Vooral het vaak slordige spel van de groen-witten was daar debet aan.

Het duurde tot de tiende minuut vooraleer er iets spannends gebeurde; een goede redding van Jonne Nooijen op een afstandsschot van Juliana, meteen gevolgd door een schot op de lat van dezelfde speler. Het leek of de wedstrijd nu los kwam. Uit een corner kopte Roel Bekkers over en Jorn de Koning schoot voorlangs. Gelukkig voor de wedstrijd. Juliana bleef als een blok ver teruggetrokken spelen en loerde op uitvallen. Toch bleef SCMH de bovenliggende partij en als de vaak slordige passes achterwege konden blijven, zouden ze het Julianablok kunnen slechten. Na een kwartier spelen ging een hard genomen vrije trap door Stan Rovers echter recht op de keeper.

Gelukkig was er een goed leidende scheidsrechter die middag, omdat Juliana steeds grovere middelen gebruikte om SCMH het spelen moeilijk te maken. Vooral Stan Rovers moest het de hele wedstrijd ontgelden. Langzaamaan sukkelde de wedstrijd naar de rust en in de naargeestige donkere sfeer snakte iedereen, inclusief uw eenzame verslaggever, naar de pauze. Niet nadat Jonne 5 minuten voor tijd nog een geweldige redding in huis had toen een speler alleen voor hem verscheen.

Niemand kon na de pauze inschatten dat de tweede helft er zo anders uit zou zien. Gijs Donkers kwam voor de geblesseerde Clint Bekkers en Juliana ging wat "hoger" spelen en zette wat meer druk naar voren, wat ze voor de pauze niet deden. SCMH wist daar oorspronkelijk wel raad mee en bleef het beste van het spel houden. Maar de slordigheid bleef. In de 35e minuut werd dit door Juliana afgestraft. Weer slordig balverlies op het middenveld, gepruts in het strafschopgebied en vraag mij niet hoe de bal de lijn passeerde of wie er scoorde, maar de 1 - 0 voor Juliana paste helemaal bij de wedstrijd. Dan breekt voor SCMH een verschrikkelijk kwartier aan. Een schot van afstand wordt door Jonne gestopt maar in de rebound 2 - 0. Een doorgebroken speler van Juliana wordt net binnen de 16 onreglementair gestopt: penalty en 3 - 0. Dan een goede aanval door het midden 4 - 0. Dan de mooiste goal van de wedstrijd; een aanval over rechts wordt snoeihard in de uiterste hoek, onhoudbaar voor de keeper, binnengeschoten: 5 - 0.


Dit was een kwartier effectiviteit waar SCMH geen antwoord op had. Juliana vond het toen wel welletjes en ging weer achterover leunen, waardoor SCMH nog wat probeerde te doen aan deze vreselijk stand. SCMH bracht nog Jelle van der Velden, Frits van Lankvelt, Mees van Schaijk en Dave van Doorn in, maar ook zij konden het tij niet keren. En toen Jonne Nooijen vlak voor het einde weer 'n een op een situatie winnend afsloot, was deze verslaggever het met zichzelf eens dat Jonne bij SCMH de man of de match was.

Kortom, een dramatisch resultaat in een troosteloze ambiance, koud en zonder publiek. Donderdag tegen Sparta '25 voor de beker. Een wedstrijd waar niets te verliezen valt en het team moet proberen er een leuke pot van te maken. Zeker nodig omdat er de komende weken een aantal hoogvliegers uit de 4e klasse aankomen.

Agenda

20
dec
Op de kaartavonden is iedereen welkom. Dus óók als je geen lid van SCMH bent

17
jan
Op de kaartavonden is iedereen welkom. Dus óók als je geen lid van SCMH bent

21
feb
Op de kaartavonden is iedereen welkom. Dus óók als je geen lid van SCMH bent