Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Henriette Rovers
Webmaster: Peter Nooijen

Techniek: Theiner ICT

Zondag 4e klasse H

| Afgelastingen

header kantine1

In een lekker voorjaarzonnetje moest SCMH vandaag uit tegen Herpinia in Herpen. Zowel van de thuisploeg als van SCMH waren er veel toeschouwers toegestroomd om hopelijk een leuke wedstrijd te zien.
Voor SCMH stond er eigenlijk niets op het spel, daar ze op een degelijke 5de plaats staat en, gezien het grote puntenverschil met de nummer 4, eigenlijk niet meer hogerop kan in de stand. Herpinia moest wel vol aan de bak, omdat het laatste staat in de poule en elk puntje nodig heeft om uit de degredatiezone te kunnen klimmen.

Vanaf de aftrap golfde het spel op en neer en de eerste echte kans was voor Herpinia met een schot op de paal. Daar hadden de groen-witten best geluk. Na een minuutje hadden we nog meer geluk, want na een lekker schot van Mike Linders kaatste de bal uit de handen van de keeper weer terug in het veld. En daar stond Pieter vd Velden precies op de juiste plaats om de bal erin te prikken: 0-1 voor SCMH. SCMH probeerde door te zetten en ging op jacht naar de 2-0 en had daar, gezien het spelbeeld, alle recht toe. In de 30ste minuut kreeg Mike weer een mooie kans, maar het schot werd ditmaal door de keeper vakkundig gepareerd. Het regende in de volgende periode van kansjes voor SCMH met enkele afstandsschoten en diverse corners, maar de keeper van Herpinia wist na zijn eerste fout alles te pareren. In de laatste minuten van de eerste helft waren er aan beide zijden van het veld nog flink wat scoringskansen. Zo had Herpinia er een uit een corner en schoten ze nog vrij voor de goal van Dave gelukkig hard net over. Maar ook Pieter en Bob misten voor SCMH de goal op een haartje. Direkt na de pauze kreeg Herpinia weer een kans, maar Dave wist zijn goal nog schoon te houden. De wedstrijd werd steeds rommeliger met veel onnodig balverlies van SCMH op het middenveld. Het werd zelfs even saai en dit kon niet lang goed gaan. We kregen de bal niet meer goed weg uit de verdediging en voetbalden meer tegen ons zelf. Met een fraai afstandsschot wist Herpinia in de 18de minuut de gelijkmaker te scoren: 1-1. Herpinia rook bloed en kwam steeds meer en gevaarlijker bij de Heise goal, terwijl SCMH er met te veel lange ballen op rechts niet meer goed uitkwam. In de 33ste minuut scoorde Herpinia na een vrije trap in de rebound de 2-1. SCMH moest nu natuurlijk komen en deed dit ook wel maar het was te geforceerd en we misten de finesse om de kansjes af te maken. Herpinia kon naar hartenlust gevaarlijk counteren en zo was er in de 44ste minuut zelfs de 3-1 voor Herpinia waarbij ze de verdediging van SCMH eenvoudig omspeelden en vrij konden inschieten. Dit was tevens de eindstand.

Een slechte wedstrijd van SCMH dus vandaag. We hebben het in de eerste helft laten liggen om meer afstand te nemen en de tweede helft was gewoon onder de maat.