Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Henriette Rovers
Webmaster: Peter Nooijen

Techniek: Theiner ICT

Zondag 4e klasse H

| Afgelastingen

header kantine1

Met prachtig voetbalweer en veel publiek langs de lijn moest SCMH voor de tweede keer in drie weken tegen Herpinia. In Herpen leed SCMH een verdiende nederlaag en vanaf die zondag heeft Herpinia vele punten gepakt, waarmee ze uit de degradatiezone kunnen komen, als ze vandaag tenminste punten uit Mariaheide meenemen.

De wedstrijd begon gelijkopgaand, hoewel Herpinia al meteen met fysiek sterk voetbal liet merken dat ze in Mariaheide voor de winst kwam. SCMH kon daar aanvankelijk niet veel tegenover stellen en m.n. het middenveld werd vaak overlopen.

In de 10e minuut gebeurde wat eenieder zag aankomen: de sterk spelende rechtsbuiten van Herpinia was veel te snel voor de achterhoede van SCMH en scoorde beheerst de 0-1. Tot dat moment verdiend. Het duurde zeker tot de 20e minuut vooraleer SCMH tot een echt gevaarlijke aanval kon komen. Een goed schot maar de keeper redde voortreffelijk. Herpinia zal de gehele eerste helft van deze wedstrijd sterker blijven en mede door het goede keeperswerk van Dave van Doorn bleef het bij die 0-1. Maar in de 25e minuur heeft SCMH wel wat geluk als een voorzet van rechts in een scrimmage voor het Herpinia-doel via het been van Randy Bakker in het doel belandt. Zie daar….zomaar 1-1.

In de tweede helft zou SCMH uit een heel ander vaatje moeten tappen om met een goed resultaat hun nette positie op de ranglijst recht te doen. En dat gebeurde. Roy van de Boogaard kwam voor de geblesseerde Rik Kanters. Al in de 3e minuut weer een scrimmage voor het Herpinia-doel. Ziedaar, Pieter van der Velden geeft het laatste tikje voor de 2-1. Tot dat moment nauwelijks verdiend, maar wie met een groen-wit hart maalt daarom. SCMH wordt nu wel wat beter, al blijft m.n. het middenveld slordig in de passing. Wederom had SCMH echter het geluk aan haar zijde. Een goed genomen vrije trap van Mike Linders werd door de keeper niet goed verwerkt. Oeps… zomaar 3-1. Herpinia gooide nu alles op de aanval en SCMH moest achteruit en proberen met lange ballen de spits te bereiken. Dat lukte voorlopig niet en SCMH had geluk dat Herpinia een aantal keer goede kansen creëerde maar niet scoorde. Als Stan Rovers vervangen wordt door Mees van Schaijk, verandert er niet veel aan het spelbeeld.

Echter, in de 75e minuut zette Bram van Os met een prachtige pass door het midden Randy Bakker voor de keeper en die scoorde zijn tweede van de middag: 4-1 Meteen daarna werd hij vervangen door de jeugdige Stijn de Kort. In de 90e minuut toen allen er enigszins doorheen zaten, werd een goed genomen vrije trap door Herpinia fraai binnen gekopt. Ziedaar de verwachte eindstand 4-2. Maar weer twee minuten later een goede pass vanuit het middenveld en Roy van de Boogaard zette de eindscore op het bord: 5-2.

Kortom, SCMH speelde zeker geen beste wedstrijd, maar scoorde op de juiste momenten de doelpunten, waardoor Herpinia steeds achter de feiten aanliep en deze grote nederlaag niet verdiend had. Maar…….. daar zitten de talrijk opgekomen supporters van SCMH echt niet mee.

A.s. zondag geen competitievoetbal voor SCMH, waarna op 12 mei nummer laatst Ravenstein naar Mariaheide komt.

Agenda

Geen komend evenement!