Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Vacature
Webmaster: Peter Nooijen

Design: Peter Nooijen (iov Koek)
Techniek: Theiner ICT

Zondag 4e klasse I

| Afgelastingen

header kantine1

MARIAHEIDE- SCMH begon de wedstrijd als de nummer 6 van de competitie tegen nummer 12 Boxtel. Maar liefst 3 wedstrijden in deze 4eklasse waren afgelast wegens de storm die over Nederland trok. De wedstrijd in Mariaheide ging wel door, maar goed voetbal was onmogelijk met de wind die dwars op het veld stond. SCMH begon de wedstrijd zonder Jorn de Koning die geblesseerd was en Mike Linders die een wedstrijd van Ajax bezocht.

De wind leidde in de eerste helft tot enkele kolderieke momenten. De Boxtelse doelman wilde een achterbal nemen, maar voordat hij hem kon trappen was de bal al bijna de zestienmeter uitgewaaid. En toen SCMH wilde ingooien waaide de bal weer terug de zijlijn over zonder door iemand aangeraakt te zijn. De eerste kans van de wedstrijd was voor Bob vd Berg die in de 14e minuut maar net rakelings links naast schot. In de 25e minuut vond er overleg plaats tussen de trainers van Boxtel en SCMH. Beiden vonden het beter de wedstrijd te staken, omdat voetbal onmogelijk was. Hierna vond overleg plaats met de scheidsrechter plaats, maar die wilde wel doorspelen. De veiligheid was immers niet in het geding, dus was er zijns inziens geen reden tot staken. Omdat zowel Boxtel als SCMH niet het risico wilde lopen drie punten in mindering te krijgen werd er doorgespeeld. Even later kreeg Menno van Hees een kans, maar zijn schot werd gestopt door de Boxtelse doelman. Boxtel kreeg ook nog een kans, maar hun afstandsschot zeilde maar net over. Er werd gerust met 0-0.

De 2e helft was nog maar een halve minuut oud of Boxtel kreeg al een penalty. Een speler werd neergelegd in de zestienmeter waarna de penalty onhoudbaar werd ingeschoten: 0-1. Het waaide nog steeds flink in de tweede helft, maar niet meer zo extreem als in de eerste. Het ging daarentegen wel regenen. Verder zagen we warempel enkele ballen die uitgingen aan de zijde waar de wind vandaan kwam, dit was in de eerste helft nog niet gebeurd. In de 55e minuut kreeg Boxtel weer aan kans, maar dit schot werd gestopt door keeper Dave van Doorn. Even later leek de bal achter te gaan aan Boxtelse zijde, maar door goed doorjagen van Pieter vd Velden kon ie de bal nog voorzetten op Roel Bekkers wiens schot voor de lijn werd weggehaald door een verdediger. SCMH bleef jagen op de gelijkmaker, maar het tempo kwam maar niet in de wedstrijd door de vele blessuregevallen van Boxtel. In de 85e minuut werd een voorzet nog net voordat de Boxtelse keeper eraan zat ingekopt. Helaas miste de bal richting, maar in de volgende aanval belandde de bal voor de voet van Bob van de Berg die hem via een afstandsschot hard in de hoek knalde. Hiermee bracht ie de einduitslag op 1-1.