Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Henriette Rovers
Webmaster: Peter Nooijen

Techniek: Theiner ICT

Zondag 4e klasse H

PROEFLES KORFBAL

PROEFLES VOETBAL

header kantine1

Door: Nick van der Sanden
Eindstand: 1-2

MARIAHEIDE- SCMH ontving vandaag thuis het Osse CITO. Beide ploegen hadden zes punten behaald in de eerste twee wedstrijden. Koploper CITO geldt daarbij als de titelkandidaat voor deze klasse, het versterkte zich namelijk flink deze zomer. Zo kwam Mustafa Guler over van Blauw Geel ‘38, Ferhat Coskun van Udi’19 en wisten ze ook oud profvoetballer Angelo Simone binnen te halen. SCMH kon vandaag niet rekenen op de steun van het thuispubliek, want toeschouwers waren niet toegestaan bij de wedstrijd.

Het was CITO dat in het begin van de wedstrijd de aanval zocht. Doordat SCMH geconcentreerd stond te verdedigen, leidde dit niet tot grote kansen. Doordat CITO zo aanvallend voetbalde ontstond er in de omschakeling veel ruimte voor SCMH. Vaak werd dan de snelle Roel Bekkers gezocht en diep gestuurd. Zo ook in de 6e minuut toen Roel zijn directe tegenstander voorbij sprintte, maar de bal over schoot. Naarmate de eerste helft vorderde sloop de frustratie in het spel bij CITO dat meer en meer op elkaar begon te mopperen, zodat SCMH het spel kon gaan maken. In de 14e minuut ontstond er weer een kans voor SCMH na een harde trap naar voren door Stijn de Kort die bij Stan Rovers belandde. Zijn inzet ging via de Osse keeper naast. Uit de corner die volgde kopte Jorn de Koning maar net naast. In de 39e minuut kwam er een voorzet vanaf rechts . Hierbij werd Paul Daandels in de rug geduwd: penalty. Deze werd door Jorn de Koning ingeschoten: 1-0. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft een ander beeld. CITO deed er een extra tandje bij. Gepraat werd er niet meer tegen elkaar, maar des te meer tegen de scheidsrechter wat ze ook enkele gele kaarten opleverden. SCMH moest vooral verdedigen en kreeg bijna geen kansen meer. Al snel in de tweede helft ging een speler van CITO alleen op keeper Twan Rauh af, die reddend kon optreden. Even daarna een voorzet die door CITO via de grond over werd gekopt. Even daarna weer een aanval van CITO waarbij via een sliding op de bal correct werd verdedigd. CITO schreeuwde moord en brand, maar de scheidsrechter zag er niks in. In de 59e minuut viel dan toch de 1-1 die eigenlijk niet kon uitblijven. Een corner werd ingebracht, werd omhoog gekopt en in tweede instantie door de kleinste speler van het veld ingekopt. Vijf minuten later een vrije trap voor CITO op de rand zestienmeter die snoeihard via de onderkant van de lat weer het veld in stuitte. In de 68e minuut weer een vrije trap voor CITO op ruim 20 meter afstand. Deze was wel trefzeker in de verre hoek: 1-2. CITO bleef aanvallen, in de laatste minuut werd een speler van hen nog van de bal gelopen en mocht SCMH niet klagen dat hier geen penalty voor gegeven werd. Gescoord werd er niet meer zodat CITO de drie punten mee nam uit Mariaheide.

Agenda

Geen komend evenement!