Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Vacature
Webmaster: Peter Nooijen

Design: Peter Nooijen (iov Koek)
Techniek: Theiner ICT

Zondag 4e klasse I

| Afgelastingen

header kantine1

Nijnsel kwam als koploper naar Mariaheide en het werd al na twee minuten in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van de gastheren. Hierdoor liep de thuisclub vanaf het begin achter de feiten aan. Ook al leek er nog voldoende tijd om de schade te herstellen. Twee teams, strijdend met veel inzet, creëerden weinig kansen, mede ook door de straffe wind die af en toe over het veld ging. Nijnsel was voetballend de bovenliggende partij en de 0-2, na een misser van de Heise goalie, werd professioneel over de streep getrokken.

De jeugdige scheids had koud voor het beginsignaal gefloten, of SCMH keek al tegen een achterstand aan. Door miscommunicatie tussen Randy Bakker en keeper Dave van Doorn zette eerstgenoemde de 0-1 op het bord. Reden voor SCMH om er een extra tandje bij te zetten. Maar ook Nijnsel bleef niet achter, zodat het talrijk aanwezige publiek een wedstrijd kreeg voorgeschoteld met veel inzet en passie. De 0-2 leek na een kwartier in de maak: na een vloeiende aanval over meerdere schijven werd de bal met buitenkant links net naast geschoten. Meteen hierna ging nog een schot van Nijnsel net naast, waarbij Dave van Doorn kansloos aan de grond genageld stond. Qua kansen bleef het hier de eerste helft wel bij. Nijnsel kreeg niet veel kans om te voetballen en SCMH eigenlijk helemaal niet. Men zat er zo kort op, dat tijd voor een combinatie er niet in zat. Met de 0-1 ging men pauzeren.

In de 55e minuut kwam eigenlijk pas de eerste kans, of mogelijkheid, voor SCMH: een afstandsschot van Bob van den Berg ging ruim naast. Vijf minuten later ontstond er na een corner een scrimmage voor het Nijnsel-doel. Sebastian Mesa leek het laatste tikje te geven, maar de bal kon nog net tot wederom een corner gewerkt worden. Deze bracht niets op. SCMH ging wisselen om hopelijk nog tot een redelijk tot goed resultaat te komen. Met 0-1 moest het kunnen. Het kwam er echter niet van. Sterker nog: in de 63e minuut tastte keeper Dave van Doorn mis bij een corner en Nijnsel was ter plekke om de 0-2 binnen te tikken. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Het laatste wapenfeit was een schot van Nijnsel wat ruimschoots naast ging.

In de eerste wedstrijd in Nijnsel was een gelijkspel terecht geweest (SCMH verloor met 2-1), maar vandaag waren de punten verdiend voor Nijnsel. SCMH gaat zich nu opmaken voor de ‘dubbel’ tegen Vorstenbossche Boys.