Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Henriette Rovers
Webmaster: Peter Nooijen

Techniek: Theiner ICT

Zondag 4e klasse H

| Afgelastingen

header kantine1

Door: Ron van de Laar

REEK –De zondvloed, het welbekende verhaal van Noach en de ark, waarin god de hemelsluizen open zet en het dagen onafgebroken laat stortregenen. Ook afgelopen zondag, in de uitwedstrijd tegen de Griekse mythe (Achilles) uit Reek, daalde de regen met welhaast Bijbelse proporties neer op sportpark Mgr. Suijsstraat . Toch ging de wedstrijd door en kwam het goed uit dat de welbekende groen-witte SCMH paraplu’s (met oude logo dat dan weer wel) in de aanbieding waren. Een schare getrouwe SCMH supporters trotseerde de slagregens en zij zagen SCMH op karakter de overwinning binnen slepen.

Want nadat SCMH pas in de tweede helft een gaatje vond in de Reekse defensie, moest SCMH kort daarna met tien man verder, nadat Sebastian Mesa voor de tweede keer op de bon ging en met rood eraf moest. En of dat nog niet vervelend genoeg was, zorgde de leidsman voor consternatie en verwarring door beide ploegen met nog zo’n tien minuten op de klok naar de kleedkamer te sturen, terwijl er niets aan de hand was. Later bleek dat de arbiter het spoor bijster was geraakt. Door de onophoudelijke regenval waren zijn notities in zijn boekje onleesbaar geworden en staakte hij tijdelijk de wedstrijd om zijn administratie bij te werken. Nadat beide teams en het arbitrale trio weer op het veld stonden, volgde een hectische slotfase van de wedstrijd waarin de thuisploeg letterlijk pompen of verzuipen speelde en SCMH in ondertal stand moest zien te houden.

De wedstrijd was nog niet begonnen of SCMH moest al de eerste tegenvaller incasseren. Keeper Dave van Doorn haakte geblesseerd af tijdens de warming up. Jonne Nooijen nam nu plaats onder de lat en moest proberen 'de nul' te houden. In de eerste helft begonnen beide teams voorzichtig aan de wedstrijd en tastten elkaar af. Wel had SCMH daarna het initiatief. Maar tot grote kansen leidde het niet. Het veldspel was wel verzorgd maar het schortte vooral aan de eindpass. SCMH viel in de eerste helft vooral op door enkele spijkerharde overtredingen, waarvoor twee spelers de gele kaart kregen. De thuisploeg dwong ook niet veel kansen af, maar werd wel twee keer gevaarlijk door woeste afstandschoten die via de bovenkant van de lat over gingen. Daardoor was het na 45 minuten koukleumen in de Reekse zondvloed nog 0-0, toen beide ploegen aan de thee gingen.

Na een tactisch praatje in de rust, probeerde SCMH in de tweede helft toch het tempo op te voeren en druk te zetten, voor zover dat mogelijk was gezien de Babylonische weersomstandigheden en de staat van het veld. Al vrij vlug in de tweede helft kreeg SCMH de grootste kans van de wedstrijd, toen Randy Bakker na een voorzet vanaf rechts vrij in kon koppen. Met een knappe reflex ranselde de doelman van de thuisploeg de bal uit het doel. Het bleek de opmaat naar de eerste treffer. In de 65e minuut zet SCMH opnieuw een aanval op. De bal wordt vanaf links voorgegeven in de zestien, bij de tweede paal staat Clint Bekkers die de bal terugkopt naar Stan Rovers en met een geplaatst schot mikt hij de bal langs de keeper: 0-1. De thuisploeg moet nu komen en daardoor ontstaat er voor SCMH wat meer ruimte om er uit te komen. Vandaar ook dat coach Tom van Dalen Roel Bekkers in brengt: extra snelheid voorin. Maar in plaats van de wedstrijd slim uit te spelen, maakt SCMH het zichzelf lastig door met een man minder verder te moeten. Want na opnieuw een pittige overtreding, krijgt Sebastian Mesa zijn tweede gele kaart en moet hij er met rood af. Achilles trekt nu volle bak naar voren om de gelijkmaker te forceren. SCMH wordt ver terug gedrongen en moet nu loeren op de counter. In de 83e minuut wordt een aanval van de thuisploeg afgeslagen en met een snelle omschakeling gaat SCMH er vandoor. Mees van Schaijk stoomt op over de rechterflank naar de zestien en met een puntgave voorzet bedient hij Randy Bakker, die fraai bij de eerste paal binnen kopt: 0-2. Prima goal, niks aan de hand. En dan ineens fluit de arbiter af en stuurt hij de ploegen naar binnen, iedereen vertwijfelend achterlatend. Er stonden nog een kleine tien minuten op de klok. De arbiter kon door de vele regen zijn notities niet meer lezen en zag zich genoodzaakt zijn administratie op orde te brengen.

Toen dat gebeurd was, stuurde hij de teams weer het veld op voor de zinderende slotfase van de wedstrijd. Met nog tien minuten te spelen was het voor de thuisploeg alles of niks, pompen en verzuipen om met een man meer alsnog resultaat te behalen. Wat volgde was een hectische en spannende slotfase voor het doel van SCMH. Met kunst en vliegwerk hield SCMH stand en ook Jonne Nooijen was een sta in de weg voor de aanvallers van de thuisploeg. Uiteindelijk was het Roel Bekkers die aan alle onzekerheid een einde maakte, door na een lange lel van Jelle van der Velden als een speer achter de bal aan te gaan. De goalie van de thuisploeg schrok er blijkbaar zo erg van, dat hij miste en zo kon Roel Bekkers er voorbij en de bal binnen schieten: 0-3. En daarmee was de wedstrijd gespeeld en boekte SCMH een knappe maar fel bevochten zege in de Reekse zondvloed.

Agenda

Geen komend evenement!