Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Vacature
Webmaster: Peter Nooijen

Design: Peter Nooijen (iov Koek)
Techniek: Theiner ICT

Zondag 4e klasse I

| Afgelastingen

header kantine1

In een prima gespeelde wedstrijd wist SCMH met 5-1 te winnen van WEC. Na de overwinning van vorige week werd deze toch altijd moeilijke uitwedstrijd in Wijbosch met vertrouwen tegemoet gezien. SCMH was op alle fronten de duidelijke betere ploeg.

De gastheren hebben de gehele wedstrijd slecht enkele momenten mogen hopen op een beter resultaat. De gehele wedstrijd was SCMH beter en kwam ook als terechte winnaar uit de strijd waarbij de stand van 5-1 het klassenverschil duidelijk aangaf. De supporters kregen mooie doelpunten te zien en konden na afloop tevreden huiswaarts keren.

Onder lenteachtige omstandigheden nam SCMH direct het initiatief bij de aanvang van de wedstrijd. Dit leidde toch niet tot vele kansen in het begin en WEC leek hierna zelfs iets sterker te worden. Verassend was daarom ook de openingstreffer in de 20e minuut. Na goed doorzetten van Mike Linders wist Stan Rovers de bal in het doel te werken zodat de 1-0 stand op het scorebord kwam. Lang duurde de blijdschap niet van de verkregen voorsprong. Meteen na de aftrap lag de gelijkmaker van WEC in de touwen. Onvoldoende ingrijpen van drie verdedigers van SCMH was er de oorzaak van dat de spits van de tegenstander de gelijkmaker kon scoren. Lang bleef deze stand echter ook niet gehandhaafd. Na een mooie solo inclusief een doeltreffende afronding van Menno van Hees verkreeg SCMH in de 24e minuut opnieuw een voorsprong. Deze werd in de 28e minuut zelfs uitgebreid naar 3-1. Mike Linders kon deze treffer maken na een mooie opgezette aanval samen met Pieter v.d. Velden. De wedstrijd werd hierna wel harder en de goed leidende scheidsrechter was genoodzaakt om enkele spelers van beide ploegen een terechte gele kaart te geven. De ruststand werd bereikt met 3-1 in het voordeel van SCMH. Bij aanvang van de tweede helft, waarin Menno van Hees vervangen werd door Clint Bekkers, probeerde WEC aanvankelijk iets terug te doen om de aansluitingstreffer op het scorebord te krijgen. Kansen kregen ze echter niet en SCMH werd al vrij snel weer de betere ploeg. Stan Rovers en Clint Bekkers kregen beiden een goede kans maar wisten de keeper van WEC toch niet te verschalken. In de 70e minuut werd Jorn de Koning vervangen door Mees van Schaijk en Pieter v.d. Velden door Stijn de Kort. SCMH ging steeds meer controlerend voetballen. Maar desondanks wist SCMH toch nog twee maal te scoren in de resterende tijd. In de 78e minuut was het opnieuw Mike Linders die via een goed uitgevoerde counter 4-1 wist te maken. Een fout van de keeper was er vrij snel hierna de oorzaak van dat dezelfde speler ook de 5-1 scoorde. Dit was ook de eindstand. Een goede wedstrijd die ook terecht gewonnen werd. Belangrijk hierbij was dat er vooral goed gevoetbald werd vanuit een gesloten verdediging en ieder zich ook goed hield aan zijn eigen opdracht binnen het team. Door dit goede resultaat is SCMH opgeklommen naar de 6e plaats in de tussenstand van de competitie.