Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Henriette Rovers
Webmaster: Peter Nooijen

Techniek: Theiner ICT

Zondag 4e klasse H

PROEFLES KORFBAL

PROEFLES VOETBAL

header kantine1

Door: Peter Verkuijlen
Eindstand: 2-1

SCMH heeft een prima start in de nieuwe competitie. Na vorige week de openingswedstrijd in Langenboom gewonnen te hebben, werd ook de eerste thuiswedstrijd in winst omgezet. Na een wat moeizame start in het begin van de wedstrijd werd toch een verdiende overwinning met 2-1 behaald tegen de ploeg uit Mill. Een overwinning waar veel arbeid voor geleverd moest worden om de 3 punten binnen te halen.

De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk in het voordeel van de gasten uit Mill. Ze hadden het meeste balbezit en probeerden de thuisploeg onder druk te zetten. Echte kansen leverde dit niet op omdat het tempo te laag was. SCMH liet dit aanvankelijk graag toe, tot de 22e minuut aanbrak. Na een goede balverovering van de verdediging van SCMH werd razendsnel de aanval gezocht door de thuisploeg. Een prima voorzet door Clint Bekkers werd vakkundig in de touwen gewerkt door Jorn de Koning, met als gevolg een 1-0 voorsprong. De keeper van Mill maakte hierbij geen sterke indruk. Vanaf dat moment was het een gelijk opgaande wedstrijd met wisselende kansen. Nadat in de 35e minuut de keeper van Juliana Mill een 2-0 achterstand wist te voorkomen, was het reservekeeper Twan Rauh die met twee goede reddingen in de 37e en 38e minuut SCMH behoedde voor de gelijkmaker. Snel hierna leek Roel Bekkers op weg naar de 2-0, maar hij werd op het laatst neergehaald door de laatste verdediger van Mill. Toch wist SCMH nog voor rust een tweede doelpunt te maken. Het was wederom Clint Bekkers die in de 44e minuut een prima voorzet van rechts gaf. Met een droge knal joeg Teun Rovers de bal in de touwen en was de ruststand van 2-0 in het voordeel van SCMH bereikt.

In de tweede helft opnieuw een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij SCMH toch net iets feller was dan de tegenstander. Veel kansen kwamen er niet voor beide elftallen. In de 65e minuut kwam Thomas van der Velden de plaats innemen van Pieter van der Velden. Nadat de keeper van SCMH, Twan Rauh, in de 68e minuut nog een tegentreffer wist te voorkomen, moest hij in de 70e minuut toch een tegentreffer incasseren. Een beetje weifelend optreden van de gehele verdediging was hier de oorzaak van. Even leek het erop dat het nog spannend zou worden, omdat er een slotoffensief verwacht werd van de gasten. Dit stelde echter niet veel meer voor en SCMH kon de wedstrijd vrij gemakkelijk naar het einde brengen. In het laatste gedeelte van de wedstrijd moest Clint Bekkers nog geblesseerd uitvallen en werd vervangen door Roy vd Boogaard en Maik v. Asseldonk kwam de plaats innemen van Stan Rovers.

2-1 was de eindstand en de 2e overwinning was binnen. Nog niet altijd met goed spel, maar wel met een goede inzet van alle spelers die als team vertrouwen uitstraalden en voor elkaar wilden werken om dit seizoen hoge ogen te kunnen gooien in de competitie.

Agenda

Geen komend evenement!