Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Henriette Rovers
Webmaster: Peter Nooijen

Techniek: Theiner ICT

Zondag 4e klasse H

PROEFLES KORFBAL

PROEFLES VOETBAL

header kantine1

Door: Ron van de Laar
Eindstand: 1-1

ZEELAND – Tegen titelpretendent ‘Haast je langzaam’ wat eigenlijk de vertaling is waar de Latijnse naam Festilent van is afgeleid (aldus Wikipedia), beleefde SCMH een loodzware zondag middag. Niet alleen vanwege de herfstachtige weersomstandigheden, de hemelsluizen stonden bij tijd en wijle wijd open, maar ook omdat SCMH de nodige personele problemen heeft en lang onder druk stond van de thuisploeg. Maar ironisch genoeg deed Festilent haar naam eer aan, want de gastheren verzuimden de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien, waardoor een zeer strijdbaar SCMH alsnog een fraai en zwaar bevochten punt in de ultieme slotfase wegkaapte door een treffer van Pieter van der Velden: 1-1.

En dat punt was een mooie opsteker voor het team van trainer Tom van Dalen. Want het zag er namelijk in de eerste helft niet naar uit dat SCMH met een punt of meer huiswaarts zou keren. Het had weinig in de melk te brokkelen tegen een sterk spelend Festilent. Na een voorzichtig begin kreeg de thuisploeg in de 15e minuut, terwijl het met bakken uit de lucht kwam, haar eerste grote kans. Maar deze werd over geschoten. Tien minuten later zat het SCMH niet mee, toen de bal op de stip werd gelegd nadat de bal van dichtbij op de hand van een verdediger werd geschoten. Maar met een geweldige redding ging de bal via de teen van keeper Dave van Doorn tegen de lat weer het veld in en bleef het vooralsnog 0-0. SCMH kwam er in die 1e helft nauwelijks aan te pas, een Zeelandse treffer kon niet uitblijven. En die viel dan ook, maar wel op een ‘zure’ manier én op een belangrijk moment vlak voor rust. Met recht een mokerslag voor SCMH. Na een duel op het middenveld ging er een SCMH speler geblesseerd neer, de thuisploeg speelde echter door terwijl de spelers van SCMH verwachtten dat de bal uit het veld gespeeld zou worden. Dit gebeurde echter niet, waardoor de Heise verdediging minder scherp reageerde en Festilent het gaatje vond en keeper Dave van Doorn met een geplaatste schuiver passeerde. En hier waren SCMH spelers furieus over, want eerder in de 1e helft onderbrak SCMH namelijk wel een kansrijke aanval, toen een speler van Festilent geblesseerd op de grond lag. Laat dit een harde en wijze les zijn voor de mannen van Tom van Dalen, ook in de vierde klasse H worden er geen cadeautjes gegeven en wordt er gewoon doorgespeeld zolang de scheids niet affluit of de bal uit het veld gaat. Kortom een lesje voetbal-gogme!

Het was bewonderingswaardig om te zien hoe SCMH zich na rust manifesteerde. Festilent was nadrukkelijk op zoek naar een tweede treffer en voerde de druk weer op. Het kreeg ook enkele kansen, maar steeds was daar een Hei’s voetje of een goede ingreep, zodat verdere schade uit bleef. Met een verse wissel, Paul Daandels voor Roy van den Bogaard, probeerde coach Tom van Dalen wat meer stootkracht en grip op de wedstrijd te krijgen. En toen het wederom begon te hozen, zag je langzaam een kentering. Want ook voor de spelers van de thuisclub waren de herfstige omstandigheden loei zwaar. SCMH kwam steeds beter in het spel en kwam nu ook aan aanvallen toe. Zo schoot Rik Kanters een vrijeschop een metertje naast en kwam Pieter van der Velden een teenlengte tekort om de bal binnen te glijden en dat was de grootste kans tot dan toe. Steeds nét niet. Tot twee minuten voor tijd, in de 88e minuut. Na een snelle ingooi glipte Pieter van der Velden weg van zijn verdediger en verschalkte de Zeelandse keeper in de korte hoek: 1-1. Bijna ging SCMH er zelfs met de drie punten vandoor. Stan Rovers mocht in de slotseconden nog aanleggen voor een vrijetrap. Met veel gevoel krulde hij de bal tegen de lat en daardoor bleef het 1-1 en kaapte SCMH heel knap een puntje weg bij titelkandidaat Festilent.

Trainer Tom van Dalen was na afloop super trots op zijn mannen: “Dit is een heel mooi resultaat tegen een titelkandidaat! Zij moeten de 2-0 maken, dat weet ik ook wel maar dat doen ze niet. We hebben vooral in de tweede helft goed gevoetbald, niet veel weg gegeven en zijn erin blijven geloven. We hebben 300% inzet getoond en gewerkt voor elkaar. Dit geeft weer veel vertrouwen, ja ik ben echt super trots op het team.”

 

  Bron video: Leo Voskamp

 

 

Agenda

Geen komend evenement!