Colofon

Webredactie: Bert van den Broek

Sponsoring: Sander de Wit
Leden: Ron van de Laar
Clubfotograaf: Henriette Rovers
Webmaster: Peter Nooijen

Techniek: Theiner ICT

Zondag 4e klasse H

| Afgelastingen

header kantine1

De return van de wedstrijd van vorige week in Mariaheide werd ook in Vorstenbosch massaal bezocht. De Vorstenbossche en de Heise jeugd zorgden voor het nodige vuurwerk en waren de gehele wedstrijd meer dan luidkeels aanwezig. De sfeer was enorm! Het Heise team had voor het treffen een bus via hoofdsponsor Softfruit Het Broek (waarvoor dank) geregeld. Ook menig supporter maakte de rit met de bus mee.

De wedstrijd was kwalitatief minder dan die in Mariaheide en voor SCMH leek er geen vuiltje aan de lucht met een 0-2 voorsprong. Nog in de eerste helft zakten de gasten wat terug, wat de Boys de mogelijkheid gaf om langszij te komen. Met zijn eerste balcontact, kroonde invaller Thijs Kanters zich tot matchwinnaar, waardoor de 3 punten in de Heise pocket kwamen.

De thuisclub begon de wedstrijd met aanvallende intenties en zette van meet af aan druk. En ook al had het meer balbezit, echte kansen leverde het niet op. SCMH kwam niet verder dan wat plaagstootjes met in de 10e minuut een schot van Stan Rovers, dat rakelings naast ging. Hierdoor kreeg SCMH meer vertrouwen en kwam beter in haar spel. In de 12e minuut dook de Vorstenbossche keeper over de bal uit een vrije schop van Mike Linders, waardoor de 0-1 op het bord kwam. Enkele minuten later was het weer raak. Uit een mooie aanval via Stan Rovers, kwam de bal bij Bob van den Berg, die vrij kon intikken: 0-2 voor de gasten. SCMH zette niet door, waardoor Vorstenbosch weer in de wedstrijd kon komen. Een vrije schop kwam tegen de arm van Jelle van der Velden, binnen de beruchte lijnen, wat een strafschop betekende. Deze werd feilloos, en kansloos voor de Heise keeper, ingeschoten: 1-2 en de spanning was weer volop terug. Het werd zelfs nog spannender, nadat Vorstenbosch vanaf rechts kon voorzetten, daar er niet adequaat werd ingegrepen, en de bal uit de voorzet vrij simpel kon worden binnen getikt: 2-2 en het kon weer alle kanten uit. In het laatste kwartier kwamen aan beide zijden nog één kans. Eerst probeerde Mike Linders het nog maar eens met een poeier, die de keeper van de Boys onder uit de hoek kon tikken. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was voor de thuisclub, maar in redelijk vrije positie werd de bal huizenhoog overgeschoten. Waarschijnlijk zijn ze deze nu nog aan het zoeken. Dit laatste deel van de eerste helft zat SCMH in een mindere fase. De lange bal werd (te) veel gehanteerd en veel passes waren net te hard of te onzuiver.

In de tweede helft golfde het spel wederom op en neer. Niet hoogstaand, maar voor het publiek wel boeiend. Na een kleine 10 minuten mocht Mike Linders nog eens aanleggen voor een vrije schop op een goeie 20 meter. De bal ging bij de 2e paal net over. Kort hierna was er een vrije schop voor de Boys. In eerste instantie werd deze weggewerkt, en uit de rebound werd de bal in vrije positie over gekopt. Na ruim een half uur in de tweede helft gaf Mike Linders een bal mee aan de zojuist ingevallen Thijs Kanters. Deze rondde een fraaie solo, waarbij hij verschillende spelers van Vorstenbosch de hielen liet zien, perfect af en zette de bezoekers wederom op voorsprong: 2-3. SCMH kreeg nog enige kansjes, waarbij de bal zelfs een keer via onderkant lat weer het veld in sprong. Mike Linders probeerde het nog eens met een vrije schop en Thijs Kanters had in de slotfase vrije doorgang naar het doel. De keeper was hem echter de baas. Vorstenbossche Boys gaf zich echter nóg niet gewonnen en zette nog menig keer aan. Keeper Dave van Doorn heerste echter in ‘zijn’ doelgebied en alle hoge ballen waren een prooi voor hem. Op andere momenten werd hij ‘geassisteerd’ door zijn verdediging. Hierdoor gingen de punten mee naar Mariaheide en was het voor SCMH een zwaarbevochten overwining.  

Vrienden van SCMH

logo_widontec
logo_gege
logo_rabobank
logo_hendriks
logo-vandenberg
logo_dnbrouwer
logo_vdoorn
logo_hetbroek
logo-dwm
logo_koek
logo_vandendungen
logo_wijdeven
SPNSR-11-04 C & S Interieurs
SPNSR-ALG-15 Jan Kanters
SPNRS-17-03 Van Zutphen Bedden
VD-Elektro-DEV-1024x768