| Afgelastingen

Door: Bert van den Broek
Eindstand: 2-0

SCMH en het bezoekende Juliana Mill zorgden deze middag niet voor enig vuurwerk binnen de kalklijnen. Het echte vuurwerk kwam van langs de lijn, alwaar enige jeugd, zij het op gepaste afstand, een voorschot nam op de naderende jaarwisseling. Binnen de lijnen was het vertoonde spel niet om over naar huis te schrijven. Wellicht waren de wind en het veld daarvan mede de oorzaak. Zowel SCMH als Juliana Mill waren slordig, wat over het geheel gezien een rommelige wedstrijd tot gevolg had. Jammer voor het talrijk opgekomen publiek. Aan beide zijden werden maar weinig kansen gecreëerd, maar Stan Rovers stelde met twee fraaie assists teamgenoten in staat om te scoren: 2-0 voor SCMH.

Vanaf het beginsignaal nam SCMH het initiatief en in de vijfde minuut kwam de eerste waarschuwing van Mike Linders, wiens schot net naast ging. Meteen hierna nog een geweldige kans, die uiteindelijk door de keeper met moeite nog van de lijn kon worden gehaald. SCMH bleef voetballend, toch enigszins slordig, de bovenliggende partij. Juliana Mill kon hier vooralsnog weinig tegenover stellen. De groen-witten kregen nog enige mogelijkheden, maar door het hobbelige veld miste Thijs Kanters de bal volledig. Uit een corner van Stan Rovers kon Sebas Mesa fraai inkoppen, maar de keeper stond op de juiste plaats. De wedstrijd was bijna een half uur onderweg, voordat Juliana Mill de eerste grote kans kreeg. De voorzet uit een snelle aanval over rechts werd nipt naast geschoten. Dit was het eerste alarm aan het adres van SCMH, want de gasten namen het initiatief over. Een volgend vrije schop van circa 20 meter van Juliana Mill maakte, doordat de bal werd getoucheerd, een bijzondere curve. Met een uiterste inspanning kon keeper Dave van Doorn de bal nog net over de lat tikken. Het eerste half uur was voor SCMH, het laatste kwartier voor Juliana Mill. De safe van Dave was waarschijnlijk hét hoogtepunt van de eerste helft, maar de manier waarop toeschouwer Jan Bekkers, met beide handen in de zakken, de bal ‘dood’ legde, oogstte het meeste applaus.

Het vertoonde spel uit de eerste helft ging in de tweede helft door. Beide teams deden hun best om met voetbal de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat maakte de wedstrijd voor het publiek nog enigszins het aankijken waard. De eerste kans in deze tweede helft was voor Juliana Mill, maar Dave van Doorn was alert en tikte de bal onder uit de hoek. De corner leverde niets op, maar uit de opvolgende aanval gaf Stan Rovers een perfecte pass op Randy Bakker, beste man aan SCMH-zijde, die vanaf rand 16-meter de keeper kansloos liet: 1-0 en een opluchting voor de thuisclub. Voor een beter resultaat ging coach Tom van Dalen wisselen. Roel Bekkers kwam Thijs Kanters vervangen. Bijna een gouden wissel, want na een steekpass van Jorn de Koning kreeg Roel Bekkers meteen een schietkans. Met zijn zwakke linker schoot hij echter precies in de handen van de keeper. Hierna kwam Bram Lomans voor Jorn de Koning voor nog meer snelheid in de voorhoede. Roel Bekkers kreeg na een prima pass van Jelle van der Velden nog een goede mogelijkheid, maar helaas speelde hij de bal net te ver voor zich uit. Juliana Mill stelde nog hier steeds geen echte kansen tegenover. Eén keer kwamen ze met twee tegen één te staan, maar werden door de scheids terug gefloten vanwege een blessure bij een SCMH-speler. Dit gaf wat irritatie, maar na de uitleg van de man in het zwart was er enig begrip. Bij andere kleine mogelijkheden was de Heise goalie op zijn post. Tien minuten voor tijd speelde Stan Rovers zich, na een solo, met een bijzonder fraaie beweging vrij aan de achterlijn. Zijn voorzet bereikte Mike Linders, die vrij kon inkoppen en daarmee de zege veilig stelde: 2-0 en de wedstrijd was gespeeld. Hoewel… meteen vanaf de aftrap werd Dave van Doorn door de Juliana-voorhoede gepasseerd, maar Sebas Mesa kon de bal van de lijn halen. De moegestreden strompelende Mees van Schaijk stond zijn plaats nog af aan Menno van Hees, maar ook met diens aanwezigheid werd er aan de stand niet meer veranderd. Overall was goed voetbal moeilijk, maar wel een verdiende overwinning voor SCMH, waardoor SCMH de winterstop ingaat met een prima tweede plaats.

 

  

Vrienden van SCMH

logo_gege
logo_rabobank
logo_hendriks
logo-vandenberg
logo_dnbrouwer
logo_vdoorn
logo_hetbroek
logo-dwm
logo_koek
logo_vandendungen
logo_wijdeven
SPNSR-11-04 C & S Interieurs
SPNSR-ALG-15 Jan Kanters
SPNRS-17-03 Van Zutphen Bedden
VD-Elektro-DEV-1024x768
WDT_Widontec_payoff_fc

Doelshoppen voor SCMH

Shop met je hart