| Afgelastingen

Door: Theo Raijmakers

Zeker vijf keer alleen voor de keeper van SES en dan ver in blessuretijd alsnog gelijkspelen. Niet dat SCMH zoveel beter was dan het team uit Langenboom, maar zoveel kansen en mogelijkheden krijg je niet elke week.

SCMH en SES, beiden middenmoters in de vierde klasse, ontmoetten elkaar in Mariaheide onder ideale omstandigheden op een weer voortreffelijk onderhouden speelveld. Trainer Tom van Dalen moest voor deze wedstrijd wel improviseren met een schorsing en twee blessures van spelers, die normaal een vaste waarde zijn in het eerste.

SCMH startte goed en zette meteen druk op het doel van SES. Echter al vrij snel ging ook SES beter spelen en omdat beide teams eenzelfde speelwijze hanteerden, ontstond er een overvol middenveld, waar SCMH met lange ballen op de snelle voorhoedespelers onderuit wilde komen.

Kortom; het spel was van beide zijden heel rommelig en kansen waren er nauwelijks. Alleen Bram Lomans had SCMH en zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen door tot tweemaal toe, alleen voor de keeper, te scoren, maar helaas dat lukte niet. Tussen de 40e en 43e minuut kwam het hoogtepunt van de wedstrijd. Een corner prachtig vol op de wreef van Jelle van der Velden vol op doel, maar de keeper redde magnifiek. Eén minuut later weer een prachtige redding van de keeper van SES, maar weer geen doelpunt. En toen de keeper weer een minuut later een geweldige redding in huis had, werd hij de man van de wedstrijd.

De tweede helft werd SCMH duidelijk de betere ploeg en een doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven. Maar het duurde toch nog tot de 65e minuut toen na een afgeslagen corner Rik Kanters van afstand prachtig de 1 – 0 binnen schoot. Op dat moment dik verdiend. De kansen kwamen steeds frequenter maar het bleef 1 – 0. Paul Daandels kwam voor Bram Lomans. Maar omdat SES eigenlijk niet echt gevaarlijk werd, kon eenieder leven met die stand. Koen Verhagen kwam de moegestreden Mike Linders vervangen en tegen het einde kwam Thomas van der Velden voor de weer goed spelende Stijn de Kort, die achterin op een solide wijze zijn mannetje stond.

Dan loopt de wedstrijd op zijn einde en gaat SES alles of niets spelen met hoge ballen in het strafschopgebied van SCMH. Gevaar leverde dat nauwelijks op, totdat in de 95e minuut een bal, als voorzet bedoeld, hoog in het strafschopgebied geslingerd werd en vriend en vijand verraste door onhoudbaar voor keeper Dave van Doorn boven in de hoek te vallen: 1 – 1.

Zwaar onverdiend, maar als het team van Tom van Dalen maar de helft van haar kansen had verzilverd, was het nooit meer zo spannend geworden.

Volgende week naar Gassel bij Grave, een nieuwe kans voor het bij vlagen goed spelend en hardwerkend team.

Vrienden van SCMH

logo_gege
logo_rabobank
logo_hendriks
logo-vandenberg
logo_dnbrouwer
logo_vdoorn
logo_hetbroek
logo-dwm
logo_koek
logo_vandendungen
logo_wijdeven
SPNSR-11-04 C & S Interieurs
SPNSR-ALG-15 Jan Kanters
SPNRS-17-03 Van Zutphen Bedden
VD-Elektro-DEV-1024x768
WDT_Widontec_payoff_fc

Doelshoppen voor SCMH

Shop met je hart