| Afgelastingen

Door: Bert van den Broek
Eindstand: 1-3

Met de eerste periode in de pocket, en de bonnen in de achterzak, begonnen de mannen van Tom vol enthousiasme aan de tweede periode. Tegenstander was het immer lastige Festilent uit Zeeland. Enkele seizoenen terug was dit nog een geduchte tegenstander voor de Heise trots. Dit keer was het niet anders. Festilent was de bovenliggende partij en kwam voetballend beter uit de verf. Bij SCMH was het allemaal wat onrustiger. Het kwam nog wel op een 1-0 voorsprong, maar moest uiteindelijk de punten mee naar Zeeland geven: 1-3.

SCMH kwam het beste uit de startblokken, wat in de tweede minuut resulteerde in een geweldig schot van Mees van Schaijk, wat door de Zeelandse keeper met moeite tot corner kon worden verwerkt. Deze beginfase gaf SCMH hoop en het publiek kreeg twee voetballende ploegen te zien, waarbij Festilent langzaamaan toch de overhand nam. Het eerste gevaar van de bezoekers kwam na een kwartier en SCMH kon hierbij alleen panisch uitverdedigen door de bal over de eigen achterlijn te schieten. Tot kort voor de rust deden beide ploegen hun best om tot succes te komen. Echte kansen werden echter niet gecreëerd. De Heise toeschouwers veerden nog één keer op, toen een vrije schop van Stan Rovers door de keeper met een uiterste inspanning over het doel kon worden gewerkt. Andersom gold hetzelfde voor het Zillandse publiek, dat een prima redding zag van Dave van Doorn, na een goede steekpass binnendoor. Men ging naar de thee met een 0-0 stand.

In de tweede helft herstelde SCMH zich enigszins. Menno van Hees kwam voor Stan Rovers, die uit voorzorg werd gewisseld. Na ruim vijf minuten probeerde Mike Linders het nog eens met een afstandsschot. Daar de keeper deze bal niet vast kreeg, was Jorn de Koning er als de kippen bij om dit foutje af te straffen: 1-0 (dames van Delst waren net binnen). Meteen hierna wederom een prima aanval van SCMH over rechts. Menno van Hees kon de bal bij Roel Bekkers krijgen, die net te kort kwam. Hierop kwam Bram Lomans de moegestreden Roel Bekkers vervangen. Na ruim een uur werd een vrije schop van Festilent via via voor de pot gegooid. Door het midden werd de bal uitverdedigd. Vanaf de 16-meterlijn werd deze vol op de wreef, onhoudbaar voor de Heise goalie, in de touwen geknald, wat de terechte 1-1 betekende. Meteen na de aftrap was het wederom de beurt aan SCMH. De bal kwam bij Menno van Hees, die zijn schot door de keeper over het doel getikt zag worden. De eerstvolgende kans was weer voor de thuisclub, maar de bal werd door Mike Linders hoog over geschoten. Festilent had het betere van het spel maar tot 100%-kansen leidde dit vooralsnog niet. Tien minuten voor tijd kwam er een voorzet van rechts, waarbij de spits kwam ingevlogen, maar hij ging onder de bal door. Spectaculair, maar geen succes voor de bezoekers. SCMH moest alle zeilen bijzetten en wachten op foutjes van Festilent. Die kwamen er niet, waardoor er door de groen-witten niet meer gescoord werd. De dames van Delst vonden het prima en gingen, ervan uitgaande dat het gelijk zou blijven, alvast naar de kantine voor het beste plekje tijdens de after-party. Dit hadden ze beter niet kunnen doen, want ze waren koud weg, of de 1-2 lag in de touwen. Zwak uitverdedigen door SCMH gaf een Festilent-speler de kans, om vanaf de 16-meter succesvol uit te halen. Trainer Tom van Dalen bracht meteen aanvaller Paul Daandels voor verdediger Clint Bekkers, want, zoals hij zei: 2-1 of 3-1 maakt ook niet uit! Men probeerde in deze absolute slotfase nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dat ging helaas niet lukken. Voor de statistieken werd het in blessuretijd nog wel 1-3 door een fantastische kopbal, maar men was het er over eens dat het een verdiende overwinning voor de bezoekers was. Door dit resultaat en de andere uitslagen is SCMH van de koppositie af gestoten, maar er is zeker nog geen reden tot paniek en zéker geen crisis.    

Vrienden van SCMH

logo_gege
logo_rabobank
logo_hendriks
logo-vandenberg
logo_dnbrouwer
logo_vdoorn
logo_hetbroek
logo-dwm
logo_koek
logo_vandendungen
logo_wijdeven
SPNSR-11-04 C & S Interieurs
SPNSR-ALG-15 Jan Kanters
SPNRS-17-03 Van Zutphen Bedden
VD-Elektro-DEV-1024x768
WDT_Widontec_payoff_fc

Doelshoppen voor SCMH

Shop met je hart