| Afgelastingen

Door: Peter Verkuijlen
Eindstand: 0-2

SCMH is op dit moment de lijstaanvoerder in de klasse 4H. Deze plaats werd behaald na de winst in de uitwedstrijd tegen SCV’58 uit Velp. De groen-witten behaalden een vrij eenvoudige overwinning met 2-0. De wedstrijd was niet hoogstaand maar werd wel volledig gedomineerd door de voetballers uit Mariaheide. De gastheren uit Velp hebben een slechte seizoenstart en hebben deze competitie nog geen enkel punt behaald. Bovendien is hun trainer uit eigen beweging afgelopen week opgestapt.

Slechte resultaten waren zijn motivatie om nu al zijn contract op te zeggen. Duidelijk was te zien met welke opdracht de spelers van de thuisploeg het veld ingestuurd waren door de plaatsvervangende trainer. Een muur bouwen van 10 spelers rondom hun eigen 16 meter gebied. Gelukkig komen er in zulke wedstrijd altijd wel enkele kansen. SCMH wist deze met wat geluk te benutten en kon zodoende de 3 punten mee naar huis nemen.

Onder goede weersomstandigheden werd de aftrap genomen en de thuisploeg wilde meteen het initiatief nemen in de wedstrijd. Dit duurde slechts vijf minuten waarna SCMH de controle over de wedstrijd geleidelijk aan overnam. Via gecontroleerd voetbal wilde men de bal zo goed en lang mogelijk in bezit te hebben. Gedurende deze periode werd het wel vrij snel duidelijk dat het moeilijk voetballen is tegen een ploeg die uitsluitend verdedigt. Vele scoringskansen kwamen er dan ook niet en het duurde tot de 40e minuut voordat SCMH een eerste scoringskans kreeg. Net voor rust wist Roel Bekkers zich bijna vrij te spelen maar de keeper van SCV’58 wist hem op het laatste moment van score af te houden. Ruststand 0-0.

Na de pauze kwam Bram Lomans de plaats innemen van Roel Bekkers en de wedstrijd gaf meteen hetzelfde beeld als voor de pauze. Een gecontroleerd aanvallend SCMH dat nu wel in een iets hoger tempo probeerde te spelen. Kleine kansen ontstonden er steeds meer en het was Randy Bakker die de score in de 60e minuut wist te openen. Enig geluk had hij wel dat zijn schot van richting werd veranderd en daardoor onhoudbaar werd voor de keeper van SCV’58. Enkele minuten hierna wist Jorn de Koning middels een mooie kopbal de 2-0 te scoren maar helaas werd deze treffer op advies van de grensrechter wegens buitenspel ten onrechte afgekeurd. In de 67e minuut kwam Stijn de Kort Clint Bekkers vervangen. SCMH bleef het spel beheersen en het was Mike Linders die in de 70e minuut, via een van richting veranderende vrije trap, wat gelukkig de 0-2 wist te maken. De gastheren konden ook na deze achterstand geen enkele doelrijpe kans creëren. Dit kwam ook omdat de defensie van SCMH geconcentreerd speelde en de doelman Jonne Nooijen een foutloze en zekere wedstrijd speelde. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd de moe gestreden Mees van Schaijk nog gewisseld voor Menno van Hees. SCMH kon de wedstrijd rustig uitspelen. Een verdiende overwinning tegen een moeilijk verdedigend ingestelde tegenstander. Winst in de volgende thuiswedstrijd tegen Siol zou de eerste periodetitel kunnen opleveren. SCMH straalt op dit moment zoveel vertrouwen uit, dat het behalen van deze titel met deze groep spelers zeker mogelijk moet zijn.

Vrienden van SCMH

logo_gege
logo_rabobank
logo_hendriks
logo-vandenberg
logo_dnbrouwer
logo_vdoorn
logo_hetbroek
logo-dwm
logo_vandendungen
logo_wijdeven
SPNSR-11-04 C & S Interieurs
SPNSR-ALG-15 Jan Kanters
SPNRS-17-03 Van Zutphen Bedden
VD-Elektro-DEV-1024x768
WDT_Widontec_payoff_fc
intersportuden

Doelshoppen voor SCMH

Shop met je hart