| Afgelastingen

OEFFELT – SCMH is de hervatting van de competitie na de winterbreak slecht begonnen. Tegen vv de Zwaluw in Oeffelt, speelde de Heise formatie één van de slechtste wedstrijden van het seizoen. Na een erbarmelijke wedstrijd die volgens coach Tom van Dalen “niks met voetbal te maken had”, ging SCMH in de slotfase pijnlijk onderuit door een discutabele strafschop, waardoor de thuisploeg met 2-1 zegevierde.

SCMH liet zich daarmee eigenlijk de kaas van het brood eten. Want de thuisploeg hanteerde een tactiek van: ‘alles is geoorloofd voor de winst’. De Oeffeltenaren gingen er dus meer dan stevig in en dat had zijn weerslag op het spel van SCMH. De equipe van coach Tom van Dalen kwam daardoor nooit aan lekker voetballen toe en dat is wat SCMH wel het liefste doet. Het ontbreekt de ploeg dan nog aan een stukje gogme en sluwheid om daar goed mee om te gaan. De openingsgoal werd dan ook gemaakt door de thuisploeg. Na een stief kwartiertje spelen, zeilde een van richting veranderd afstandsschot de verre hoek in, de keeper kansloos latend: 1-0. Ondanks het harde en ruwe spel van de gastheren, creëerde SCMH toch enkele kansen. Maar de afwerking was slordig. De Heise voorhoede was niet in zijn beste doen. De aansluitingstreffer viel dan ook uit een curieus moment vlak na rust. De Oeffeltse keeper pakte onbegrijpelijker wijs de bal weer op, nadat hij deze eerst had los gelaten. (Na afloop bleek dat de keeper een black out had gehad en zich niets meer kon herinneren van de eerste vijf minuten van de tweede helft). Zijn actie betekende echter dat SCMH volgens de spelregels een indirecte vrije trap kreeg en dat op een kansrijke plek in de ‘zestien’. Dit buitenkansje was aan Mike Linders wel besteed. Na het ‘tikkie’ joeg hij de bal in de touwen: 1-1.

De wedstrijd werd er daarna niet beter op, het werd een onsportieve ‘veldslag’ waar met name de thuisploeg zich liet gelden. De arbiter liet het allemaal gebeuren en greep niet altijd kordaat in, ondanks dat hij enkele prenten uit deelde. Het lukte SCMH niet zich hier onderuit te voetballen. Sterker nog, vlak voor tijd kreeg SCMH de genadeklap uitgedeeld. De bal ging op de stip na een vermeende overtreding in de Heise zestien. De aanval werd echter met een correcte tackle onschadelijk gemaakt, maar de arbiter die nog op de middenstip stond, zag er tot ontsteltenis van de Heise bezoekers een penalty in. Wat het nog erger maakte was de ‘zweem’ van buitenspel die aan de aanval hing. Protesten hielpen niet, de arbiter was onverbiddelijk, dus de thuisploeg mocht vanaf elf meter aanleggen en faalde niet: 2-1. Daarmee leed SCMH een gevoelige nederlaag in de race om het kampioenschap. Hoewel, het is bovenin zeer spannend aan kop van de ranglijst met liefst vier ploegen die aanspraak maken op de titel. Dus niet is onmogelijk, maar dan zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten gaan worden door de spelers van het vaandelteam en moet er vaker ‘cojones’ getoond worden.

Vrienden van SCMH

logo_gege
logo_rabobank
logo_hendriks
logo-vandenberg
logo_dnbrouwer
logo_vdoorn
logo_hetbroek
logo-dwm
logo_vandendungen
logo_wijdeven
SPNSR-11-04 C & S Interieurs
SPNSR-ALG-15 Jan Kanters
SPNRS-17-03 Van Zutphen Bedden
VD-Elektro-DEV-1024x768
WDT_Widontec_payoff_fc
intersportuden

Doelshoppen voor SCMH

Shop met je hart